Slatina: Italianul Davide a cerut scuze familiei bărbatului împuşcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Cârstea era prieten bun şi cu italianul Davide şi cu Marius Stanciu

Italianul Davide prietenul lui Marin Cârstea, bărbatul împuşcat în abdomen de Marius Stanciu, care a fost martor la crima produsă marţi seara, a cerut scuze familiei lui victimei.

Familia lui Marin a primit  un telefon din partea italianului care le-a explicat ce s-a întâmplat. „Nu ştim nimic de Marius, dar Davide m-a sunat să îşi ceară scuze şi ne lămurească. Mi-a spus că el era în altă cameră, cu o fată, iar fratele meu era la aragaz, mesteca în mâncare. Marius i-a luat puşca şi a îndreptat-o spre burta fratelui meu şi arma s-a descărcat. Cert este că l-a ucis şi justiţa trebuie să decidă dacă este sau nu vinovat”, a spus Constantin Cârstea, fratele victimei.

Citiţi şi: Focşani: Proprietarul unui pitbull are dosar penal după ce animalul a muşcat un copil de 13 ani de picior

„Ce s-au mai rugat de el să vină că parcă îl chemau la moarte. Nu a vrut să se ducă cu ei pentru că era obosit, dar nu s-au lăsat până nu l-au scos din casă şi uite, ce s-a întâmplat. Când credeam că l-am însurat şi l-am aranjat, îl aduca acasă în coşciug. Să-l pedesească, dar nimic nu poate să îl mai aducă înapoi”, a spus Petra Cârstea, mama lui Marin. „ Ce tragedie s-a abătut asupra noastră. A lăsat în urmă doi copii şi o nevastă fără serviciu. Cine să îi crească?”, se tânguia bătrâna.

„Nu înţeleg ce a căutat Marius să pună mâna pe armă”

Cel mai bun prieten al lui Marin, Constantin Pelcea spune că nu-şi explică gestul învinuitului. „Ar fi trebuit să merg şi eu acolo, dar am ajuns târziu acasă şi am fost prea obosit ca să mai plec. Aşa a fost să fie. Nu înţeleg ce a căutat Marius să pună mâna pe armă, dacă nu ştia să o folosească. Acum el regretă ce s-a întâmplat, însă asat nu ne foloseşte la nimic. Au rămas în urmă doi copii fără tată. Păcat, era un om harnic, muncea pentru familia lui”, a spus Constantin
Marin avea doi copii, o fată de 5 ani şi un băiat de 11 ani, se ocupa cu colectarea de fier vechi şi avea în comuna Brebeni o turnătorie de aluminiu.
Soţia lui Marin este în stare de şoc, iar copiii nu ştiu nimic despre moartea tatălui. „Mă întreabă nepoţica mea „când vine tati, că a promis că îmi aduce ceva bun?. Ce să îi răspund? Fata mea zace în pat şi nu ştiu dacă îşi mai revine”, a spus Marin Iliuţă, de 58 de ani, socrul victimei.