Romii îşi fac criptomonedă. Gypsycoin are ca simbol roata tradiţională şi placa electronică VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romii îşi fac propria monedă virtuală - gypsycoin Foto Adevărul

Printr-un comunicat de presă, asumat de liderul Daniel Cioabă, cunoscut drept „regele romilor”, se anunţă intrarea pe piaţa criptomonedelor a unui nou produs sub numele de „gypsycoin”.

Romii anunţă că îşi fac propria monedă virtuală, sperând în acest fel să ajute comunitatea pe care o reprezintă.

„Daniel Cioabă, Preşedintele International Romani Union – Filiala România, dezvoltă un nou proiect de criptomonedă. Proiectul GYPSYCOIN este o premieră în iniţiativa coezinuii comunităţilor de romi la nivel global. Acest proiect reprezintă prima monedă universală a romilor de pretutindeni”, se menţionează în comunicatul de presă, în care se precizează că proiectul are şi o latură de dezvoltare socială pentru combaterea discriminării şi xenofobiei şi dezvoltarea socială şi educaţională a romilor. 

Teoretic se speră ca prin noul proiect să fie sprijinită minoritatea romă pentru integrare sa socială, să fie consolidată identitatea etnică şi promovată diversitatea culturală.

Contactat de un reporter „Adevărul”, Daniel Cucu Cioabă a confirmat implicare sa în acest proiect şi a declarat: „Aşteptările noastre sunt ca moneda să fie listată cât mai repede pe exchange-uri precum: Binance, Crypto.com etc., deoarece moneda a avut o creştere foarte mare, de 1000%, în doar o săptămână şi peste 1000 de holderi”.

 

VIDEO

„GYPSYCOIN reprezintă un nou proiect în cadrul universului de cryptomonede. Acest proiect este multilateral şi se implică în domenii diferite de dezvoltare. Proiectul abordează subiectul comunităţilor de romi. Acesta se concentrează pe dezvoltarea comunităţilor şi pe ajutorarea persoanelor de etnie romă aflate în dificultate. În acelaşi timp, scopul este de a consolida un spirit de coeziune digitală între comunităţile de romi, prin intermediul simbolului şi al comunităţii GYPSYCOIN. În acest sens, GYPSYCOIN are ataşat şi un element de identitate. Prin urmare, acesta este menit să fie asociat cu comunităţile de romi din întreaga lume”, se mai arată în acelaşi comunicat.

Imaginea şi designul proiectului, adică simbol identitar al primei monede digitale dedicată comunităţilor de romi de pretutindeni combină în concepţia iniţiatorilor elementele tradiţionale cu cele moderne, mai exact: roata ţigănească cu circuitele unei plăci electronice. Se speră că simbolul va putea fi recunoscut cu uşurinţă.

Cauza asociată proiectului este legată de dezvoltarea comunităţilor de romi prin furnizarea de alimente şi obiecte de uz casnic familiilor nevoiaşe, educaţie sanitară, promovarea necesităţii educaţiei şcolare, educaţiei morale civice şi educaţiei tehnologice, noua monedă virtuală putând fi întrebuinţată pentru acte de caritate, ca monedă de schimb pentru comunitate; finanţarea proiectelor educaţionale; investiţii financiare pe termen lung şi plăţi. 

Proiectul a fost gândit, mai susţin iniţiatorii săi, pentru a simboliza unitatea acestei etnii: „Caracterul comunitar al acestui token este redat de distribuţia de pe piaţă. Din acest punct de vedere, GYPSYCOIN se potriveşte cu dinamica actualei pieţe cripto. Aşadar, 90% din monede au fost arse (scoase din uz), rămânând 10% pentru a circula pe piaţă. Ţinând cont de latura tradiţionalistă a comunităţilor de romi, motto-ul GYPSYCOIN poate fi rezumat la respectarea tradiţiei prin promovarea inovaţiei, bazându-se în acelaşi timp pe potenţialul ascuns al unităţii unei comunităţi distribuite pe tot globul, dar care au rămas în strânsă legătură unele cu celelalte“ 

Se doreşte ca rezultatele să fie reflectate sub formă de conţinut multimedia şi intelectual, etapele evenimentelor urmând a fi afişate pe site-ul dedicat proiectului. De asemenea, s-a mai precizat şi că vor mai exista şi alte domenii asupra cărora se vor extinde beneficiile noii monede virtuale, precum: mediul înconjurător, iniţiativa cetăţenească, educaţie pentru sănătate, sport, tehnologie, muzică etc. 

„Acest proiect este unul deschis, iar moneda GYPSYCOIN va putea dispune de utilizări adiţionale, în funcţie de evoluţia şi parteneriatele proiectului. Totodată, acest proiect beneficiază de sprijinul International Romani Union”, s-a mai precizat în finalul comunicatului.

Vă mai recomandăm şi:

Asfalt turnat pe ploaie, posibilă cauză a haosului de pe DN 7, pe Valea Oltului VIDEO

Un expert în criptomonede şterge pe jos cu Bitcoinul: Nu valorează nimic şi va eşua ca monedă

Mai multe pentru tine:
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Este considerată o delicatesă, însă te poate ucide. Cea mai periculoasă brânză din lume se fabrică în Europa
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO