Ploieştenii s-au înghesuit la fasole, cârnaţi şi vin fiert, de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a mânca fasole şi cârnaţi oferite gratuit de Municipalitate,cu ocazia Zilei Naţionale, sute de ploieşteni s-au înghesuit în parcul Mihai Viteazul, la Aurora şi în Mihai Bravu, ignorând ploaia şi temperaturile scăzute.

Vremea mohorâtă nu a reuşit să-i ţină în case pe ploieştenii obişnuiţi să participe an de an la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României. Mii de persoane, de toate vârstele, au împânzit oraşul, pentru a asista la tradiţionalele alocuţiuni, depuneri de coroane, la parada militară şi concertul de fanfară. De departe, însă, cel mai aşteptat moment al zilei a fost, în special pentru ploieştenii trecuţi de prima tinereţe, masa oferită gratuit de municipalitate.

Tradiţionalul preparat culinar de fasole cu cârnaţi, cald şi gustos, "acompaniat" de pahare pline cu vin roşu fiert, a fost pe placul tuturor celor prezenţi în pieţele Mihai Viteazul, Aurora Vest şi Mihai Bravu, care nu s-au sfiit să mănânce în picioare, pe ploaie.

În această seară, de la ora 18:00, în faţa Palatului Culturii, vor cânta Domnica Sorescu, Irina Loghin, Heaven, Hara, Connect-R, Proconsul şi Direcţia 5. Finalul manifestărilor va fi marcat de un foc de artificii, care va avea loc la ora 22:30, în centrul Ploieştiului.


Andreea Mihalache, 27 de ani, şomeră

„Eu am venit să-i iau fetiţei mele, că îi este poftă. Erau bune şi nişte sărmăluţe"


Petre Dumitrescu 74 de ani, pensionar

„Pe frigul e bine că fost serviţi cu o mâncare caldă şi cu vin fiert. E sărăcie mare"


Daniela Bratu, 54 de ani, funcţionar public

„Vremea nu a ţinut cu noi, dar a meritat să stăm la coadă pentru fasole şi cârnaţi"

La Brăila, ostaşii defilează cu drapelul de luptă într-un sac din naylon, ca să nu îl ude lapoviţa/FOTOGALERIE