Şomajul scade doar în statistici deoarece ieşenii nu-şi mai prelungesc cererile pentru un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de persoane fără un loc de muncă din judeţ aflat în statisticile oficiale a scăzut în ultima lună.

Conform evidenţelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi, numărul de şomeri înregistrat în judeţ a ajuns la 21.721 de persoane, după ce la finalul lunii trecute depăşise 22.000. Scăderea, însă, nu se datorează doar faptului că persoanele care au ieşit din statistici şi-au şi găsit un loc de muncă.

Mulţi dintre ieşenii fără un serviciu au ales să nu-şi mai prelungească dosarele de şomaj, văzând că piaţa muncii nu le oferă nicio oportunitate de angajare conform studiilor şi a pregătirii pe care o deţin.

Citeşte şi:

Iaşi: 13 şomeri înghit 140.000 de euro de la Forţele de Muncă pentru a se angaja

Iaşi: 200 de şomeri s-ar putea recalifica luna aceasta

„Rata şomajului a scăzut de la 7,21% la 7,02%. Acest lucru se datorează intensificării activităţii de promovare a serviciilor oferite de agenţie, creşterii numărului de locuri de muncă dar şi faptului că numărul de persoane care beneficiază de indemnizaţie de şomaj a scăzut deoarece acestea nu şi-au mai prelungit cererile", a explicat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Astfel, la finalul lunii trecute în baza de date a instituţiei 13.191 dintre persoanele fără un loc de muncă nu primeau nici măcar indemnizaţia de şomaj. De asemenea, 14.119 dintre şomerii ieşeni provin din mediul privat.