Pistolarul din Skin, trimis 15 zile după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ramzi Charca (26 de ani), studentul la medicină originar din Israel, care a împuşcat doi bodyguarzi în clubul Skin sâmbătă noaptea, a fost arestat preventiv pentru 15 zile de magistraţii Judecătoriei Iaşi.

Tânărul a declarat imediat recurs, la fel şi procurorii care vor să-l vadă arestat pentru 29 de zile. Studentul este acuzat de ultraj, tulburarea liniştii publice şi uz de armă neletală.

Incidentul a pornit de la faptul că unul dintre amicii lui Charca nu era primit de bodyguarzii clubului Skin înăuntru. Israelianul a scos fără sfială un pistol cu gloanţe de cauciuc şi a tras în paznici. Trei dintre proiectile şi-au atins ţinta, dar nu au făcut decât să-i enerveze şi mai tare pe bodyguarzi.

Paznicii l-au fugărit pe pistolar, care a fost „salvat“ în cele din urmă de oamenii legii. Poliţiştii l-au reţinut pe tânărul scandalagiu, iar agenţii de pază au mers la spitalul de Urgenţe, unde şi-au tratat rănile superficiale.  Ulterior, procurorii ieşeni l-au dus pe Ramzi Charca cu propunere de arestare preventivă la Judecătorie.

Riscă expulzarea, dacă va fi condamnat definitiv

Poliţiştii spun că israelianul nu le-a mai făcut până acum probleme. „Până să fie reţinut duminică de forţele de ordine, acuzatul nu a mai avut probleme cu legea. În ceea ce priveşte posibilitatea expulzării acestuia din ţară, numai instanţa poate decide o asemenea măsură, dar nu cred că se pune problema în acest caz“, a explicat Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipiului Iaşi.

O eventuală decizie de expulzare a studentului din ţară va putea fi luată doar de magistraţi, în cazul în care Ramzi va fi trimis în judecată pentru faptele sale şi condamnat definitiv.