Constanţa: Ameninţare cu bombă la Valu lui Traian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pirotehniştii au fost alertaţi degeaba

Poliţiştii constănţeni au intrat în alertă seara trecută după ce un bărbat a sunat la 112 anunţând că a plasat o bombă la „şcolile” din Valu lui Traian.

La faţa locului a fost trimisă grupa pirotehnică a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.Apelul a fost dat în jurul orei 18.00. Poliţiştii aveau să stabilească ulterior că apelantul a folosit un telefon public din localitatea Valu lui Traian.

Cum „atentatorul” nu a precizat la care dintre cele două şcoli a plasat bomba, poliţiştii au verificat ambele şcoli din comună. Nu a fost necesară evacuarea personalului sau a elevilor pentru că la ora aceea cursurile se terminaseră. Căutările efectuate de poliţişti însoţiţi de un câine special antrenat au durat aproximativ o oră, la final concluzionându-se că a fost vorba de o alarmă falsă.

Oamenii legii nu au reuşit să îl descopere pe cel care i-au pus pe drumuri degeaba însă cred că este vorba de un grup de tineri din localitate care vor să se răzbune. Bănuielile se îndreaptă împotriva a patru foşti elevi ai şcolilor, amendaţi de mai multe ori pentru că au intrat în incinta unităţilor de învăţământ ca să îi ameninţe pe elevi.