SMURD-ul a venit de patru ori în două săptămâni la Păunescu acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii spun că starea poetului este gravă, însă acesta nu doreşte să facă comentarii.

Dan Negru: „Adrian Păunescu, internat în stare gravă. Privesc cu groază şi spaimă televizorul sperând să nu vină un breaking news“

Update, ora 10.15

Adrian Păunescu şi-a revenit, şi a fost transferat de la Terapie Intensivă, în urmă cu câteva minute, la Secţia Cardiologie a Spitalului Floreasca.

EXCLUSIV Adrian Păunescu, şi bolnav, şi mai sărac: „Sunt disperat! Îmi caut de lucru“

Update, ora 10.00

În acest moment, scriitorul se află la secţia de Reanimare a Spitalului Floreasca.

La locuinţa lui Adrian Păunescu din piaţa Lahovari, doar menajera răspunde. Soţia poetului se află la spital, fetiţa, Ana Maria a rămas acasă, iar băiatul, Andrei, se întoarce astăzi în oraş. 

"Ambulanţa a venit şi de două ori pe săptămână şi stătea câte 4-5 ore la domnul Păunescu", povesteşte menajera.

Scriitorul a fost consultat în ultimele luni şi de medicii de la Spitalul Prof. Dr. "Dimitrie Gerota", care se află în apropierea locuinţei.

Conform spuselor vecinilor, scriitorul a ieşit din casă doar de două ori, în ultimele două luni, şi se pare că suferă de ciroză.

Adrian Păunescu, în stare gravă la Spitalul Floreasca. Ultimul mesaj: „Trebuie să mă despart de ai mei!“

Adrian Păunescu, în stare gravă la Floreasca

Doctorul Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti şi purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat: „Domnul Păunescu nu doreşte să facă niciun fel de declaraţii despre boala sa”, a spus Opriţa pentru "Adevărul de Seară". "Nu pot să vă spun nimic pentru că domnul Păunescu nu doreşte!", a adăugat Bogdan Opriţa.

Medicii spun că poetul are insuficienţă cardiacă, hepatică şi renală. Păunescu, în vârstă de 67 de ani, a fost dus la spital, ieri, în jurul orei 14.00, după ce o perioadă a urmat un tratament la domiciliu. Ieri, însă, a fost convins să accepte internarea în spital.

Scriitorul era ieri conştient şi va fi supus unei serii de teste pe parcursul următoarelor zile.