Procurorii au cerut confiscarea averii primarului din Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Baia Mare (PNL), Cristian Anghel, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Primarul municipiului Baia Mare (PNL), Cristian Anghel, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Conform anchetatorilor, în perioada 2004 - iulie 2006, în calitate de primar, Cristian Anghel a determinat achiziţionarea de către Primăria Baia Mare, la un preţ supraevaluat, a unui imobil situat în aceeaşi localitate, având ca destinaţie locuinţele sociale, prejudiciind astfel bugetul municipiului Baia Mare cu 394.500 euro.

Consiliul local nu s-a constituit parte civilă în cauză, motiv pentru care procurorii au propus instanţei confiscarea sumei de 394.500 euro. În vederea confiscării, în cauză s-a aplicat sechestru asigurător pe bunurile primarului. Anghel consideră că acest dosar este doar rezultatul "unei comenzi politice", prin care se încearcă discreditarea sa.