Hunedoara: Evenimentul motociclistic al anului are loc la Ghelari (galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La concurs participă campionul naţional al Romaniei, Mihai Stoichescu, dar şi Dani Oţil.

 Motociclişti din toată Europa s-au adunat în acest sfârşit de săptămână la Ghelari, la cel mai important eveniment moto din judeţul Hunedoara, care va dura trei zile. Competiţia a fost deschisă aseară, prin demonstraţii cu motociclete de teren, urmate de un prolog pentru cele două clase: profesionişti şi amatori. Unele dintre demonstraţiile din prolog au fost realizate de campionul naţional de motocros, Mihai Stoichescu, supranumit „Christian Pfeiffer al României”.

Traseu dificil


Prologul, care s-a desfăşurat la Ghelari, pe marginea unei cariere de piatră, a fost unul spectaculos şi a presupus un traseu dificil, presărat cu obstacole. „A fost, fără îndoială, cel mai reuşit eveniment de acest gen la care am participat până acum”, a declarat Paul Grecu, unul dintre organizatori. Startul efectiv a fost dat astăzi, la ora 10. Traseul primei zile de concurs însumează 60 de kilometri cu 12 probe speciale. Primul punct de interes a fost satul Runcu Mare, între orele 12 şi 13, de unde spectatorii au putut urmări o urcare spectaculoasă cu curbă de nivel pe un traseu stâncos. Al doilea punct de interes a fost o haldă de steril, între Govăjdie şi Lelese, unde concurenţii au ajuns în jurul orei 14. Pentru finalul zilei organizatorii au pregătit o seară pădurenească.

Premierea are loc duminică


Mâine, după startul de la ora 11, participanţii vor avea de înfruntat 40 de kilometri de traseu şi 8 speciale. Specialele vor putea fi urmărite la Topliţa şi Florese. Premierea sportivilor va avea loc în jurul orei 16, când primii trei clasaţi de la fiecare categorie vor urca pe podium.