Un bulgăre de gheaţă de 15 kilograme a distrus un grajd din Valea Sării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bulgăre de gheaţă care cântărea aproximativ 15 kilograme a distrus acoperişul grajdului unui sătean din comuna vrânceană Valea Sării, transmite corespondentul Rompres. Ion Iftimie, de 64

Un bulgăre de gheaţă care cântărea aproximativ 15 kilograme a distrus acoperişul grajdului unui sătean din comuna vrânceană Valea Sării, transmite corespondentul Rompres.
Ion Iftimie, de 64 ani, spune că, în momentul în care bulgărele de gheaţă a căzut peste acoperişul casei sale, cerul era senin, iar termometrul arăta aproximativ 20 de grade Celsius."Vineri după-amiază am scos vitele din grajd şi, la nici un minut distanţă, s-a auzit o bubuitură puternică. Când m-am întors, am văzut bucăţi mari din eternita de pe grajd în mijlocul curţii, iar lângă ele bucăţi de gheaţă. În acoperişul grajdului se făcuse o gaură mare. Am anunţat imediat mai mulţi vecini, că nu mi-am putut explica fenomenul", povesteşte Ion Iftimie. Sătenii din Valea Sării spun că bubuitura s-a auzit pe o rază de aproximativ 800 de metri şi că în viaţa lor nu au auzit de un fenomen asemănător. De remarcat este faptul că, în urmă cu aproximativ o lună de zile, în judeţul Bacău, sătenii din localitatea Comăneşti, situată la aproximativ 200 de kilometri de comuna Valea Sării, au auzit un bubuit puternic, nimeni neputând preciza provenienţa acestuia.