Atentat cu bombă în timpul vizitei lui Dmitri Medvedev în Tadjikistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentat cu bombă în timpul vizitei lui Dmitri Medvedev în Tadjikistan

O bombă a explodat joi seară în capitala fostei republici sovietice Tadjikistan, Duşanbe, în timpul unei vizite a  preşedintelui rus Dmitri Medvedev.

Potrivit agenţiei Central Asian News, a fost aruncată în aer maşina unuia din şefii poliţiei din Duşanbe, colonelul Said Davudov, parcată la intrarea în cea mai importantă piaţă din oraş, situată în sudul capitalei tadjice. Conform agenţiei citate, explozia s-a produs în momentul în care responsabilul tadjik a deschis portiera maşinii. Acesta s-a ales doar cu răni uşoare.

Incidentul a avut loc după încheierea convorbirilor între preşedinţii Tadjikistanului, Emomali Rahmonov, Rusiei, Dmitri Medvedev, Pakistanului, Asif Ali Zardari şi Afganistanului, Hamid Karzai.

Principala temă abordată în cadrul convorbirilor între cei patru şefi de stat la Duşanbe a vizat situaţia din regiune. În Tadjikistan, care a trecut în perioada 1990-2000 printr-un război civil, situaţia s-a deteriorat în ultimele luni: în noaptea de 25 spre 26 iulie în capitala tadjică au avut loc două deflagraţii puternice care nu au făcut victime în apropierea aeroportului internaţional şi a hotelului "Tadjikistan", iar la 18 iulie, trei persoane au fost reţinute sub suspiciunea organizării unui atac terorist.

Mai multe pentru tine:
Cântăreața Nicole Cherry nu mai face nuntă în străinătate cu Florin Popa: „Mi-ar fi plăcut Italia” VIDEO
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”
Sora lui Culiță Sterp îi dă replica Marei Bănică: „Ca să vorbești așa trebuie să fii ultima...să nu zic ce. Să îți fie rușine”
Șarpe uriaș descoperit într-un parc din orașul Simeria. Speriați, oamenii au sunat la 112
Surse: Jennifer Lopez și Ben Affleck au divorțat. Ce a răspuns artista când a fost întrebată de divorț / Actorul nu mai poartă verigheta
„Dare to Learn” aduce România pe harta mondială a educației. Zack Kass, Sugatra Mitra, Cami Anderson și Vicky Colbert vor dezvălui profesorilor și specialiștilor în HR, managerilor și antreprenorilor secretele metodelor de învățare
Medicamentele care vor fi retrase din farmaciile din România, de săptămâna viitoare
De la 1 septembrie se va modifica plafonul peste care se impozitează pensiile. Marcel Ciolacu: „Nivelul de trai s-a scumpit“
Un adolescent și-a falsificat buletinul pentru o petrece noapte într-un club din Brașov. Ce l-a dat de gol
Poliția Română și Parchetul General, pe urmele evazioniștilor: peste150 de percheziții pentru combaterea infracțiunilor economice VIDEO
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”