Poliția Română și Parchetul General, pe urmele evazioniștilor: peste150 de percheziții pentru combaterea infracțiunilor economice VIDEO

0
Publicat:

Poliția Română și Parchetul General efectuează marți, 28 mai 2024, o amplă operațiune de combatere a infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară. Sunt peste 150 de percheziții domiciliare.

Ample percheziții domiciliare FOTO: Arhivă, Adevărul
Ample percheziții domiciliare FOTO: Arhivă, Adevărul

Polițiștii, sub supravegherea procurorilor de caz, efectuează peste 150 de percheziții domiciliare, în cadrul mai multor acțiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Potrivit anchetatorilor, activitățile sunt efectuate în cadrul unor „dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, înșelăciune, bancruta frauduloasă, obținere ilegală de fonduri, delapidare, fals, infracțiuni prevăzute de Codul fiscal, fals informatic, șantaj, furt calificat și la regimul armelor”.

„Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal”, a transmis Poliția Română.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Activitățile se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliției Române, pentru combaterea infracționalității de orice fel, au mai transmis polițiștii. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite