Vasluiul şi Câmpia Turzii se înfrăţesc cu oraşul San Fernando (Madrid)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
San Fernando de Henares se va înfrăţi cu două oraşe din România

Românii stabiliţi în oraşul San Fernando de Henares constituie 75% din totalul populaţiei de imigranţi din localitate şi au decis împreună cu spaniolii înfrăţirea cu cele două oraşe din România printr-un referendum.

Consiliul Municipal al oraşului San Fernando de Henares (Madrid) va anunţa mâine într-o reuniune oficială înfrăţirea cu cele două oraşe româneşti, Vaslui şi Câmpia Turzii. Potrivit datelor publicate de revista « Este de Madrid », propunerea a venit din partea comunităţii româneşti, care reprezintă 75% din populaţia imigrantă din zonă.

Autorităţile municipale ale oraşului au fost încântate de propunere şi au organizat un referendum, la care au participat locuitorii oraşului. Rezultatul votului a fost favorabil oraşului moldovenesc Vaslui, cu un procent de 54 % din totalul votanţilor şi oraşului Câmpia Turzii din Transilvania, pentru care au optat 29.7% din participanţi.

Află pe adevarul .es Ce proiecte au românii din San Francisco de Henares pentru compatrioţii lor din cele două oraşe din România.