Şase simpatizanţi ai extremei drepte au fost arestaţi în Franţa pentru plănuirea unei „acţiuni violente“ împotriva lui Macron

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele francez Emmanuel Macron, la Palatul Elysee FOTO AFP

Şase persoane suspectate de plănuirea unei „acţiuni violente“ împotriva lui Emmanuel Macron au fost arestate marţi într-o operaţiune a Direcţiei Generale de Securitate Internă (DGSI), a spus pentru „Le Monde“ o sursă judiciară, confirmând o informaţie a postului BFM TV.

Aceste arestări au fost efectuate în cadrul unei anchete preliminare deschise de Parchetul din Paris, a precizat sursa citată de „Le Monde“.

Patru persoane au fost arestate în departamentul Moselle, una în departamentul Ille-et-Vilaine (vest) şi una în departamentul Isère (sud-est). Este vorba de simpatizanţi ai extremei drepte - cinci bărbaţi şi o femeie -, cu vârste cuprinse între 22 şi 62 de ani, potrivit „Le Monde“.

Într-un interviu publicat duminică, Emmanuel Macron a avertizat în legătură cu ameninţarea reprezentată de mişcările de extremă dreapta din Europa. Preşedintele francez a subliniat că ascensiunile lui Hitler în Germania şi lui Mussolini în Italia au fost încurajate de reacţia slabă din anii '30.