Întrevederea Putin-Trump de la Paris, stricată de preşedintele Macron

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formatul întrevederii dintre preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi omologului său american, Donald Trump, de la sfârşitul acestei săptămîni, de la Paris va fi modificat la solicitarea liderului francez, Emmanuel Macron, scrie publicaţia Kommersant, citând o sursă diplomatică.

Potrivit sursei citate, liderul francez este îngrijorat că negocierile dintre Moscova şi Washington ar atrage o atenţie mai mare decât toate evenimentele planificate pe subiectele de bază – o sută de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial.

„Emmanuel Macron a solicitat Moscovei şi Washingtonului să nu desfăşoare negocieri în format deplin la Paris, pentru a nu “eclipsa” evenimentele planificate de Palatul Élysée”, menţionează sursa.

Anterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, anunţase că Putin şi Trump urmează să se întâlnească la Paris, însă discuţiile vor fi “în picioare”, din cauza formatului evenimentului.

Ultimele discuţii bilaterale între Putin şi Trump au avut loc în iulie, la Helsinki. Până atunci, cei doi lideri s-au întâlnit în cadrul unei conferinţe internaţionale: summitul G20 de la Hamburg din iulie 2017 şi summitul CEAP din Da Nang, în noiembrie a aceluiaşi an.

Putin şi Trump vor participa la 11 noiembrie, la Paris, la ceremoniile prilejuite de împlinirea unui secol de la încheierea Primului Război Mondial, la invitaţia preşedintelui francez Emmanuel Macron. Anterior, Kremlinul menţionase că era puţin probabil ca Putin şi Trump să aibă la Paris o întrevedere mai amplă, spre deosebire de întâlnirea ''prelungită şi substanţială'' care este avută în vedere pentru summitul G20 din Buenos Aires.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite