Italia, locul şapte în preferinţele emigranţilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Milano, reprezentanţii Fundaţiei pentru Iniţiative şi Studii despre Etnii din Italia (ISMU) şi ai fundaţiei British Council s-au reunit marţi într-o conferinţă pe tema integrării

La Milano, reprezentanţii Fundaţiei pentru Iniţiative şi Studii despre Etnii din Italia (ISMU) şi ai fundaţiei British Council s-au reunit marţi într-o conferinţă pe tema integrării imigranţilor. Au fost discutate cifrele unui studiu european, cu scopul de a stabili pe ce loc se clasează Italia în preferinţele imigranţilor din Europa de Est şi cât de bine s-au integrat aceştia în Italia.

Astfel, Peninsula se clasează pe locul şapte în preferinţele emigranţilor europeni, la distanţă de primele trei clasate: Suedia, Portugalia şi Belgia. Studiul relevă că imigranţii "sunt bine asimilaţi de Italia". Prezent la lucrări, scriitorul român Mircea Mihai Butcovan nu şi-a ascuns îndoiala faţă de cifrele prezentate: "Am fost uimit să constat că italienii cunosc mai multe despre Africa şi Cuba decât despre ţara de unde le vin cei mai mulţi imigranţi". (Dana Viţelaru, Milano)