Cum s-a adaptat recrutarea în IT la condiţiile pandemiei de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile din ţara noastră şi din întreaga lume se adaptează şi se reinterpretează, astfel încât să poată supravieţui acestei perioade şi, de ce nu, să fie chiar mai puternice pentru atunci când situaţia va reveni la normal.

În IT, provocarea este de a inova şi dezvolta produse şi soluţii care să răspundă nevoii companiilor de reformare rapidă a proceselor interne de business, încât să poată soluţiona mai uşor solicitările primite din partea clienţilor, astfel că recrutarea în acest domeniu nu ia niciodată pauză, arată o analiză conturată de EXE Software.

Dat fiind faptul că acest domeniu este într-o continuă dezvoltare, interviurile de angajare s-au mutat în spaţiul online. Această metodă are avantajul faptului că scurtează procesele de recrutare, oferind mai multă flexibilitate, atât candidaţilor, cât şi companiilor.

Aptitudinile general valabile, care sunt apreciate în rândul oamenilor care aderă la o companie, sunt flexibilitatea, adaptabilitatea, deschiderea la inovaţie şi dorinţa de a asimila noi competenţe. Previzibil, capacitatea de învăţare continuă şi cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională plasează un om în vârful listei.

Limbajele de programare căutate

Apoi, în funcţie de echipa din care candidaţii vor face parte, limbajele de programare căutate diferă: în cadrul celei de dezvoltare WEB sunt necesare cunoştinţe de C#, .NET framework, baze de date SQL Server, iar pe partea de front end se utilizează JavaScript, Jquery. Pe de altă parte, în cadrul echipei de TM1, cunoştintele necesare se bazează pe tehnologiile din suita Cognos TM1 şi baze de date. Pentru rolul de software tester este importantă cunoaşterea procesului de testare şi a tuturor activităţilor implicate: analiza documentaţie, elaborarea de cazuri şi scenarii de testare şi partea de raportare de bug-uri.

„În ciuda situaţiei din această perioadă, şi în ultimele luni putem remarca lucruri bune. Un aspect pozitiv, pe fondul pandemiei de COVID-19, este reprezentat de creşterea semnificativă a proiectelor de transformare digitală în mai multe companii şi industrii. De asemenea, practica de «work from home» pe o perioadă lungă de timp şi la nivel general a schimbat în mod pozitiv dinamica programului de lucru, căci angajaţii nu mai pierd timp pentru a se deplasa la birou şi, astfel, îşi sporesc productivitatea, investind acele momente în lucruri importante pentru ei şi relaxarea lor”, a declarat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

Mai multe pentru tine:
Episcopia Oradiei, aflată în centrul unui scandal de pedofilie, anunță părintele Ciprian Mega. Cine este preotul pedofil?: „Victimelor li s-a spus că, având în vedere că ne aflăm în Postul Paștelui, este o perioadă de reflecție și iertare”
5 zodii care își schimbă viața după Paște. Berbecii și Peștii au parte de un nou început și o serie de evenimente surprinzătoare
Cartofi dulci aromați. Ce mirodenii îi fac demni de un masterchef?
Pentru ce este al treilea sertar al unei mașini de spălat rufe și când se folosește
Cine este cu adevărat Stegarul dac și care a fost rolul lui la protestele din stradă. A fost dus cu forța la Obregia: „Este revolta mea față de crimele constituționale care au loc în România” VIDEO
Scandalul prințeselor în bikini. Cu 14 ani în urmă, și mama lui Leonor, Regina Letizia, era pozată în costum de baie
Doi vloggeri români au dezvăluit cât costă, de fapt, viața în Thailanda. De câți bani ai nevoie pentru cazare și mâncarea, pe lună: „Am făcut un calcul și o să vă spunem exact sumele”
Văduva de la Palat, un nou rol regal inspirat de Kate Middleton. Soțul ei s-a iubit cu Pippa, sora Prințesei de Wales
Suntem sau nu pe cale să repetăm istoria “tragică” premergătoare Celui De-al Doilea Război Mondial?
Mariana Moculescu vrea să locuiască din nou cu fostul soț: „Depinde de cantitatea lui de milă.” Horia Moculescu: „Vreau să mai trăiesc câteva luni”
În cât timp se detoxifică ficatul de alcool?