„E doar sfârşitul lumii”, în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „E doar sfârşitul lumii” al dramaturgului francez Jean-Luc Lagarce, regizat de Radu Afrim, va fi prezentat în cadrul Festivalului „Mettre en Scène” din Franţa, în perioada

Spectacolul „E doar sfârşitul lumii” al dramaturgului francez Jean-Luc Lagarce, regizat de Radu Afrim, va fi prezentat în cadrul Festivalului „Mettre en Scène” din Franţa, în perioada 19-22 noiembrie.

Cea de-a 12-a ediţie a festivalului, care se desfăşoară între 11 şi 22 noiembrie, la Rennes, prezintă creaţii ale tinerilor artişti contemporani din teatru şi din dans.

Teatrul Odeon din Bucureşti a fost selecţionat să joace cinci reprezentaţii ale spectacolului lui Radu Afrim, care va fi prezentat cu supratitrare în limba franceză.

Piesa „E doar sfârşitul lumii” a avut premiera la Odeon în luna mai 2007 şi a marcat, la nivel internaţional, Anul Lagarce (L’Annee Lagarce). Piesa spune povestea unui tânăr care ştie că va muri în mai puţin de un an şi care nu a fost să-şi vadă familia de mai mult timp. În cele din urmă, el hotărăşte să-şi vadă rudele, iar întreg subiectul piesei se desfăşoară într-o singură zi.

Din distribuţie fac parte Rodica Mandache, Antoaneta Zaharia, Paula Niculiţă, Cristian Balint, Mihai Smarandache, Alex Bogdan, Meda Victor şi Adrian Drăgănescu.