SURPRIZĂ Franța a pierdut cu Brazilia după ce a avut 17-10 la pauză!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olivier Krumbholz * Foto: Reuters

Campionatul Mondial de handbal din Brazilia, rezervat echipelor feminine, este unul al surprizelor. După ce România a fost egalată (28-28) de Japonia, în ultima secundă, echipa Franței a arătat că se poate și mai rău: a pierdut (22-26) în fața reprezentativei țării gazdă după ce a condus cu 17-10 la pauză!

Practic, scorul în a doua perioadă a meciului a fost 16-5 în favoarea braziliencelor! Cotidianul ”l'Equipe” a explicat repriza catastrofală a Franței prin ”lipsa de inițiativă și precipitarea” din jocul acestei pretendente la câștigarea titlului mondial, dar și prin faptul că sud-americancele au făcut un presing ucigător.

Antrenorul Olivier Krumbholtz a comentat acest insucces astfel: ”Totul a funcționat bine în prima repriză. În a doua, nimic nu a mai mers. Braziliencele au fost mult mai bune după pauză. Au știut să crească nivelul de agresivitate. Noi am comis mari erori defensive. Contextul a devenit infernal. Am dat dovadă de lipsă de luciditate în momentele importante. S-au adăugat și câteva erori de arbitraj, iar acestea au făcut ca meciul să se răstoarne. Este dezamăgitor căci se știa că o victorie ne va aduce un meci mai ușor în optimile de finală. Totul a devenit mai dificil. Trebuie să nu mai comitem erori de acum înainte”.

România va întâlni Brazilia, mâine, de la 23.45, și Franța vineri, de la 21.15.