Oltchim se apropie de trofeu pe mâna lui Neagu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltchim se apropie de trofeu pe mâna lui Neagu!

Cu interul Cristina Neagu în mare formă, „galacticele“ au bătut pe Györ, scor 26-22 (13-13). Graţie acestui succes, campioana României mai are nevoie de o singură victorie în ultimele trei etape pentru  a fi calificată matematic în faza următoare.

„Oltchim este cea mai bună echipă din grupă“, afirma diplomatic şi antrenorul oaspetelor, Csaba Konkoly, înaintea meciului. Încurajată de un public frenetic, Oltchim a început în forţă şi a condus şi la patru goluri diferenţă în debutul meciului (6-2).

Omul-cheie al campioanei României a fost „diamantul“ Cristina Neagu (21 de ani), jucătoare care a bombardat-o pe Pallinger din toate poziţiile. 

Mămica Brădeanu, un inamic periculos

Româncele Spiridon şi Brădeanu, revenită miraculos în formula lui  Györ după ce a născut un băieţel în urmă cu şase luni, ne-au dat însă mult de furcă şi oaspetele au avut două goluri în plus (10-12) cu câteva minute înainte de finalul primei părţi. Deşi nu a putut conta pe serviciile lui Ardean, care se va opera azi în Belgia, Oltchim a forţat pe extreme în repriza a doua. Puşcaşu şi Nechita, revenită în Ligă după o gravă accidentare, au marcat în momentele-cheie şi ne-au ajutat să obţinem victoria pe final, scor  26-22.

Au marcat pentru Oltchim: Neagu 7, Maier 4, Lecuşanu 3, Puşcaşu 3, Vădineanu 3, Stanca 2, Nechita 2, Manea 1.

Profitând şi de egalul surprinzător obţinut de Itxaco pe terenul lui Zvezda, 25-25, Oltchim mai are nevoie de un singur punct pe terenul lui Zvezda, sâmbătă, pentru a fi calificată matematic în primele opt echipe.