Ponta: Plângerea penală a PDL, un caraghioslâc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a calificat drept "un caraghioslâc" plângerea penală pe care PDL a depus-o împotriva sa în legătură cu Ordonanţa prin care au fost luaţi bani de la primării, menţionând că obiectivul actului normativ, care a fost îndeplinit, a fost ca fondurile să nu fie folosite în campanie.

Victor Ponta a spus că plângerea penală pe care PDL a depus-o pe numele său în legătură cu ordonanţa privind banii primăriilor este "un caraghioslâc".

"Sunt absolut nişte caraghioşi şi nu întâmplător l-au scos pe un caraghios să anunţe chestia asta. Domnul Traian Ungureanu este un fel de bufon al PDL-ului", a spus Victor Ponta într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Premierul a precizat că judecătorii Curţii Constituţionale au hotărât că nu pot fi luaţi înapoi banii care s-au cheltuit, lucru pe care Guvernul nici nu l-a făcut, el menţionând că Executivul a retras doar acele fonduri care nu au fost cheltuite.

"Obiectivul principal era ca bani publici să nu fie folosiţi în campania electorală. Domnul Ungureanu i-a dat ca să fie folosiţi în campania electorală, că i-a dat numai la PDL şi UDMR şi i-a dat cu o lună jumătate înainte să înceapă campania. Obiectivul l-am atins: nu s-au folosit în campanie şi am făcut foarte bine", a mai spus premierul Ponta.

PDL a depus, vineri, plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru abuz în serviciu în legătură cu Ordonanţa Guvernului privind banii luaţi de la primării, a anunţat purtătorul de cuvânt al campaniei PDL, Traian Ungureanu.

Ungureanu a spus că OUG care prevede ca banii comunităţilor locale să fie luaţi înapoi este ilegală şi neconstituţională, arătând că banii trebuie returnaţi primăriilor.