Doi români, câştigători la Intel Global Challenge. Startupul Gameleon a luat premiul cel mare la categoria Internet, Mobile and Software Computing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Popescu pe scena Intel Global Challenge de la Universitatea Berkeley din California
Victor Popescu pe scena Intel Global Challenge de la Universitatea Berkeley din California

Platforma Gameleon, cofondată de Victor Popescu şi Vlad Radu, a obţinut două mari premii în cadrul unei dintre cele mai mari competiţii globale de startupuri, Intel Global Challenge, ce a avut loc în California.

Gameleon este o platformă care permite oricărei persoane să-şi creeze propriul joc, fără să necesite cunoştinţe de programare. Jocurile sunt create cu ajutorul unei interfeţe vizuale, foarte uşor de folosit.

Cei doi români au câştigat premiul I la categoria Internet, Mobile and Software Computing şi au primit suma de 10.000 de dolari pentru realizările lor.

De asemenea, echipa Gameleon a primit şi premiul pentru cea mai bună prezentare.

În finala Intel Global Challenge au participat 30 de echipe din toată lumea. Victor Popescu şi Vlad Radu au reprezentat Bulgaria în finala Intel Business Challenge Europe, care a avut loc la Dublin, în luna iunie. 

Startupul din România a participat din partea bulgarilor deoarece au fost finanţaţi de o companie din Bulgaria. 

„A fost o reuşită neaşteptată să luăm două premii din şapte, cu atât mai mult într-o astfel de finală“, a declarat Victor Popescu, pentru „Adevărul“.Premiul cel mare, în valoare de 50.000 de dolari, a fost câştigat de o echipă din Chile care a creat proiectul Mobile Monitoring Station. 

image

Acesta presupune introducerea unor senzori speciali în hainele muncitorilor, în special cei din industria minieră, care au rolul de a monitoriza semnele vitale ale acestora. Datele sunt transmise în cloud, iar monitorizarea se face în timp real.

Competiţia Intel Global Challenge se adresează celor cu idei de afaceri inovatoare bazate pe tehnologii din domenii ca software, aplicaţii pentru telefonia mobilă, electronică, robotică, energie şi generare de energie, biotehnologie şi nanotehnologie. Competiţia include şi o secţiune specială, Oameni şi societate, dedicată antreprenorilor sociali care folosesc tehnologia ca un instrument pentru soluţionarea unor probleme globale.

Haideţi să discutăm pe Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite