Expulzat cu scandal din Australia, Djokovici e chemat acum să participe la turneul de la Antipozi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o telenovelă care a ținut cu sufetul la gură întreg mapamondul, Novak Djokovici a fost expulzat de australieni chiar înainte de startul primului turneu de Grand Slam al anului. Sârbul a primit și o interdicție de trei ani pentru obținerea vizei, dar australienii fac acum un anunț care îi dă speranțe lui Nole. El ar putea reveni la Australian Open mai repede decât se aștepta, după ce australienii au schimbat regulile de intrare în țară.

Novak Djokovici ar putea să revină la Australian Open. Foto Arhivă Adevărul
Novak Djokovici ar putea să revină la Australian Open. Foto Arhivă Adevărul

Vaccinul nu va mai fi obligatoriu pentru a intra pe tărâmul Australiei, astfel că sârbul ar putea evolua în 2023 la Australian Open, după cum notează Herald Sun. Djokovici ar putea reveni în Australia dacă îi va fi ridicată mai întâi interdicția de trei ani privind viza. ”Interdicția durează pe o perioadă de trei ani, dar există posibilitatea ca ea să fie anulată, lucru care va fi luat în considerare la momentul respectiv”, a precizat Scott Morrison, fost prim-ministru al Australiei.

Anunțul că Novak Djokovici s-ar putea afla pe tabloul principal de la Autralian Open 2023 a fost făcut de Craig Tiley, CEO-ul Tennis Australia. ”Novak Djokovic e așteptat să concureze la Australian Open în 2023”, a spus Tiley.

Scandalul care a făcut înconjurul lumii

Djokovici a sosit în Australia la 5 ianuarie 2022 şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport. La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovici viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia.

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi. Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat apoi, a doua oară, viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, Djokovici fiind trimis acasă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite