Iată care este cea mai slabă carne de peşte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Merluciul, codul şi ştiuca se numără printre peştii care au carnea mai slabă
Merluciul, codul şi ştiuca se numără printre peştii care au carnea mai slabă

Peştele reprezintă un aliment extrem de valoros şi trebuie inclus în regimul nostru alimentar pentru a ne bucura de o bună sănătate. Astfel, două porţii de peşte pe săptămână ne furnizează proteine de calitate superioară, acizi graşi Omega-3, vitaminele A şi D, precum şi minerale esenţiale (fier, fosfor, potasiu, magneziu).

În plus, peştele este uşor de digerat, în timp ce grăsimile esenţiale Omega-3 sunt extrem de benefice pentru sănătatea inimiii. Alte studii vorbesc despre carnea de peşte ca fiind benefică în prevenirea mai multor tipuri de cancer, fiind de asemenea şi un aliment care îmbunătăţeşte funcţiile creierului (memorie şi randament intelectual).

Dacă te numeri printre persoanele care îşi doresc să slăbească, trebuie să ştii că există trei categorii de peşte, în funcţie de conţinutul de lipide:

Cea mai slabă carne de peşte - merluciu

Acest peşte este recomandat în curele de slăbire întrucât conţine puţine calorii (102 calorii/100 grame).

Dieta pe bază de merluciu este săracă în grăsimi şi carbohidraţi, are efect benefic asupra sistemului digestiv şi circulator, dar şi asupra imunităţii întregului corp.

Află pe clicksanatate.ro care este cel mai slab sortiment de carne de peşte

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite