Cum să alegi ouăle cele mai proaspete pentru masa de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ouăle care nu au fost ţinute în frigider au un termen de valabilitate între 7 şi 10 zile.
Ouăle care nu au fost ţinute în frigider au un termen de valabilitate între 7 şi 10 zile.

Fără ouăle pascale n-ar fi masă de sărbătoare. Află cum să le verifici prospeţimea şi care sunt condiţiile care le prelungesc termenul de valabilitate!

Pentru a-ţi da seama dacă un ou a expirat sau nu sau cum deosebeşti un ou deja stricat de unul bun, trebuie doar să-ţi foloseşti simţurile, mai precis văzul şi mirosul.

Trebuie să ştii, de asemenea, că ouăle pot fi consumate în siguranţă chiar şi după data înscrisă pe ambalaj. Totuşi, cum ne dăm seama de acest lucru? Ouăle care nu au fost ţinute în frigider au un termen de valabilitate de la 7 până la 10 zile, în timp ce ouăle păstrate în frigider pot fi consumate într-un termen cuprins între 35 şi 40 de zile.

Vopseşte numai ouă proaspete!

Iată un truc (testul de plutire) pentru a vedea dacă ouăle de găină sunt încă proaspete sau trebuie aruncate: umple un pahar cu apă şi pune oul în acesta.

Află pe Clicksanatate.ro cum se pot păstra proaspete mai mult timp!

Ponturi să previi indigestia după masa de Paşte


Ce trebuie să ştii despre carnea de miel

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite