Beneficiile salatei verzi pentru sănătate. Doza de sănătate la început de iarnă
0Pe lângă roşii şi castraveţi, în piaţă şi hipermarket-uri încă mai găsim şi salată verde. De fapt, de beneficiile salatei verzi ne putem bucura chiar şi după ce iarna se va instala cu adevărat.
Nutriţioniştii spun că beneficiile salatei verzi pentru sănătate sunt numeroase şi că e foarte important să o introducem în meniul de zi cu zi atât în această perioadă, cât atunci când iarna îşi va intra în drepturi.
Printre benefiicile salatei verzi pentru sănătate se numără faptul că poate avea numeroase efecte terapeutice în ceea ce priveşte constipaţia. Acest lucru este datorat de faptul că are un nivel ridicat de celuloză şi îmbunătăţeşte peristaltismul intestinal.
De asemenea, consumul de salată verde îi poate ajuta pe cei care au probleme de insomnie sau de anemie. Potrivit medicilor nutriţionişti, pe lista de curiozităţi despre salata verde trebuie trecut faptul că acest aliment are un conţinut de lecturarium, o substanţă care induce somnul.
Salata verde conţine şi mai multe minerale, printre care cupru, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu sau zinc. De asemenea, pentru că este foarte bogată în fier, salata verde ajută organismul la creşterea hemoglobinei din sânge şi îi tonifiază pe care suferă de anemie. Tot ca o curiozitate despre salata verde, trebuie să ştiţi că o porţie conţine în jur de 6 mg de fier, aproximativ jumătate din doza zilnică recomandată de medici.
Beneficiile salatei verzi pentru sănătate. Mai multă vitamina C decât o portocală
Tot în ceea ce priveşte beneficiile salatei verzi pentru sănătate, nutriţioniştii mai spun şi că are o cantitate importantă de proteine şi are toţi cei opt aminoacizi esenţiali. O salată verde are mai multă vitamina C decât o portocală. Dacă citricele au în jur de 90% din doza de vitamina C recomandată în fiecare zi, o salată verde îi oferă organismului 167%.
Medicii nutriţionişti mai spun şi că este o sursă importantă de vitamina A şi K şi betacaroten. Specialiştii spun că poate oferi organismului 200% din doza zilnică de vitamina A şi 530% de vitamina K. Dozele ridicate nu trebuie să vă îngrijoreze întrucât nu dăunează organismului. Nutriţioniştii recomandă salata verde şi femeilor gravide, întrucât e bogată în acid folic, un nutrient foarte important.
Nutriţioniştii mai arată că salata verde este bogată şi în Omega 3. Mai exact, o salată verde conţine aproape jumătate din cantitatea recomandată zilnic de Omega 3. Salata verde are şi mult calciu, o porţie având în jur de 200 mg.