Ion M. Ionita

Ion M. Ionita

Senior Editor
Vezi mai multe
 • acum 4 zile

  MTO latră, caravana cheltuielilor bugetare trece

  Comisia Europeană a avertizat guvernul României că derapează din limitele asumate privind obiectivele bugetare pe termen mediu (MTO), dar premierul Grindeanu nu a avut altceva de zis, decât că şi anul trecut s-au înregistrat depăşiri şi nu s-a întâmplat nimic.

 • acum 19 zile

  Victoria lui Macron, discursul lui Iohannis, Europa şi şansele României

  În mesajul adresat Parlamentului cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la obţinerea Independenţei, preşedintele Klaus Iohannis a lansat câteva mesaje importante, venite în contextul favorabil al victoriei lui Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale din Franţa. În condiţiile unui succes al candidatei de extremă dreaptă, Marine Le Pen, aceste mesaje nu ar fi existat.

 • acum 26 zile

  Iohannis şi steagul Marii Britanii

  Gestul preşedintelui României de a deplasa cu câţiva centimetri steagul Marii Britanii pentru a putea sta faţă în faţă cu jurnaliştii la conferinţa de presă de după summitul UE de sâmbătă a făcut înconjurul lumii, fiind interpretat în toate felurile. După cum se vede din imagini, preşedintele Iohannis a încercat doar să-şi facă mai mult loc, dar în unele împrejurări gesturile devin emblematice, indiferent de intenţiile protagoniştilor.

 • luna trecuta
 • acum 2 luni

  De ce se tem guvernanţii de legea salarizării unitare?

  Nu există om în România să nu ştie că atunci când vrei să îngropi o problemă înfiinţezi o comisie. Săptămâni la rând, legea salarizării unitare a fost negociată de Ministerul Muncii cu partenerii sociali. Când lucrurile păreau că se îndreaptă spre adoptarea proiectului de lege în guvern urmată de trimiterea la parlament pentru dezbatere, lucrurile s-au schimbat în mod radical.

 • acum 2 luni

  Ce rezolvă supărarea domnului Dragnea pe ministrul Finanţelor

  Super-şeful guvernului, domnul Dragnea este din ce în ce mai supărat pe ministrul Finanţelor, domnul Viorel Ştefan, pentru că acesta din urmă a început să vorbească despre tăieri bugetare în timp ce linia oficială a partidului nu iese din formula, „dublăm, triplăm salariile”.

 • acum 2 luni

  Zece paşi pentru a avea un PSD fericit

  PSD este un partid nervos şi nemulţumit. Asta nu face bine nici actului de guvernare şi nici moralului unei forţe politice de la care se aşteapă atâtea şi atâtea decizii legate de prezentul şi viitorul românilor.

 • acum 3 luni

  Promitem dublarea salariilor sau aderăm la euro?

  Anunţul ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, privind dublarea salariilor publice prin noua lege a salarizării unitare i-a lăsat fără aer, chiar şi pe cei mai fervenţi susţinători ai guvernării Grindeanu. După o lună ianuarie cu încasări mult mai mici decât se planificase, să susţii că vei avea bani pentru dublarea salariilor de sub 4000 de lei este o glumă sinistră.

Vezi mai multe