VIDEO Cupa Mondială la rugby: imagini cu bucuria jucătorilor români şi recordul istoric pe care l-au stabilit Stejarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calafeteanu şi Hassler în duel pentru balonul oval FOTO Getty Images
Calafeteanu şi Hassler în duel pentru balonul oval FOTO Getty Images

România a revenit de la 0-15 pentru a câştiga cu 17-15  meciul contra Canadei de la Cupa Mondială. Stejarii vor întâlni duminică Italia într-un meci ca o finală.

Prin revenirea de la 0-15 la 17-15, România a devenit protagonista celei mai spectaculoase răsturnări de scor din istoria Cupei Mondiale. În minutul 50, era 15-0 pentru Canada, dar două eseuri reuşite de Macovei şi o transformare a lui Vlaicu în minutul 78 au basculat situaţia în favoarea noastră. 

Bucuria stejarilor a fost fără margini, însă ei trebuie să rămână concentraţi pentru adevăratul test de duminică. Împotriva Squadrei Azzurra, tricolorii vor încerca marea cu degetul: o victorie cu Italia ne-ar califica automat la Mondialul din 2019 şi ar pune România pe harta forţelor importante de pe planeta ovală!

VIDEO Rezumatul în trei minute al partidei istorice de la Leicester dintre România şi Canada

Tot duminică, Franţa şi Irlanda, calificate în sferturi, vor juca pentru a ocupa primul loc în grupă şi a evita astfel un meci cu Noua Zeelandă în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. 

8 ani trecuseră de la ultima victorie a României la Cupa Mondială de rugby. În 2011 am încheiat turneul final fără succes

Clasamentul Grupei D

1. Irlanda 3 jocuri    14 puncte

2. Franţa 3 jocuri      14 puncte

3. Italia    3 jocuri      5 puncte

4. România 3 jocuri     4 puncte

5. Canada 4 jocuri     2 puncte

Au mai rămas de jucat: România - Italia, Irlanda - Franţa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite