Trei performanţe extraordinare reuşite de Costel Gâlcă pe banca Stelei, pe care nu le au mulţi antrenori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Gîlcă
Costel Gîlcă

Steaua se desparte de Constantin Gâlcă, după primul sezon cu acesta pe bancă, sezpn în care a câştigat toate trofeele, dar a reuşit şi alte performanţe remarcabile.

„Acest om merita mai mult respect. E urât ce i se întâmplă lui Gâlcă. El este un om minunat şi a demonstrat că e puternic rezistând la tot ce i s-a întîmplat pe lângă echipă, trecând peste vorbele urâte venite din partea familiei Reghecampf”, a afirmat Arlauskis după finala Cupei României. A fost nevoie ca un lituanian să spună lucrurilor pe nume şi să sancţioneze atitudinea nepotrivită a conducerii Stelei faţă de omul care a pus pe masă trei trofee.
Patronul stelei, Gigi Becali, n-a părut însă impresionat de ce a reuşit gâlcă la Steaua şi s-a despărţit de el fără regrete. „N-are de ce să-mi pară rău. I s-a terminat contractul şi gata. Steaua are nevoie de o mână forte şi Mirel Rădoi e omul potrivit să instituie disciplina”, a afirmat Becali, care trăieşte primele performanţe ale Stelei în libertate. În 2013 când a fost închis, n-a mai apucat să vadă finalul de campionat, anul 2014 şi l-a petrecut pe tot după gratii, iar în 2015 a ieşit înainte ca echipa să-şi adjudece toate trofeele.
Costel Gâlcă pleacă din Ghencea nu doar cu trei trofee, ci şi cu respect şi câteva recorduri:

1. A luat campionatul la primul său sezon ca antrenor principal al unei echipe mari, lucru pe care doar zece tehnicieni l-au reuşit în istoria fotbalului românesc 

2. A reuşit eventul cu Steaua, performanţă pe care numai cinci antrenori (Gheorghe Popescu, Emeric Ienei, Anghel Iordănescu şi Dumitru Dumitriu) o mai au în palmares la cea mai titrată echipă din România

3. E unul dintre puţinii care a fost campion cu Steaua atât ca jucător, cât şi ca antrenor , pe această listă mai trecându-şi numele Ştefan Onisie, Emerich Ienei, Anghel Iordănescu, Victor Piţurcă şi Laurenţiu Reghecampf.


Cel mai probabil, Gâlcă se va îndrepta către fotbalul arab, el având ofertă din Emiratele Arabe Unite, de la Al Wahda, o formaţie care a terminat sezonul pe locul 4 şi unde tehnician a fost spaniolul Antonio Gomez. Fostul tehnician al Stelei este şi pe lista a două cluburi din Spania, Getafe şi Almeria, având avantajul că e un nume destul de cunoscut în Peninsulă, după ce a jucat zece ani la Mallorca, Espanyol, Villareal, Zaragoza şi Almeria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite