Toată lumea joacă şah în week-end!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
sah

În perioada 17-18.11.2018 Clubul Central de Şah Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia Alter MOVE şi eChess, organizează la Bucureşti, în sălile Hotelului IBIS – Palatul Parlamentului, Cupa de Toamnă, o competiţie şahistă tradiţională formată din 6 secţiuni, adresate deopotrivă copiilor şi adulţilor.

Sâmbătă, 17.11 începând cu ora 9:30 intră în concurs copiii în cele patru turnee dedicate lor, iar duminică 18.11 vine rândul adulţilor să se întreacă pe tabla cu 64 de pătrate în ultimele două competiţii ale festivalului.

Distracţie şi Premii de aproape 10.000 lei

Comunitatea jucătorilor de şah se află pe podiumul sporturilor din România din punct de vedere al legitimaţilor, având la nivelul anului 2015 un număr de 14.564 practicanţi, imediat după fotbal şi baschet, înaintea unor sporturi precum atletism, handbal sau tenis.

Dincolo de această statistică rece, jocul de şah se bucură de o largă răspândire, fiind asociat cu valori precum educaţia, inteligenţa, disciplina, respectul pentru partenerul de întrecere.

Întrecerile şahiste sunt evenimente unde jocul, competiţia, distracţia şi recompensele devin ingredintele unui cocktail exploziv pe care cei aproape 200 de participanţi îl vor consuma timp de 5 ore.

La pachet cu buna dispoziţie, cele 6 secţiuni ale Cupei de Toamnă vor oferi câştigătorilor premii totale în valoare totală de 10.000 lei sub formă de cupe, medalii, diplome, bani, abonamente la revistele Dilema Veche & Historia, antrenamente şahiste şi multe alte surprize.

Aceste recompense vor merge către o treime dintre jucătorii înscrişi, atât către ocupanţii primelor trei locuri, cât şi spre categorii speciale de competitori, în funcţie de gen, vârstă, nivel de competenţă şahistă.

Spre exemplu, o femeie care se clasează în Turneul E – Adulţi amatori pe locul 14 din 40 de participanţi, pote câştiga un premiu dacă este cea mai bine clasată femeie din competiţie.

Acest gen de premii speciale sunt des întâlnite în turneele şahiste, inclusiv în concursurile juniorilor, unde se acordă numeroase premii în funcţie de vârstă şi gen.

În căutarea micului Kasparov

Două dintre turneele dedicate copiilor sunt concepute exclusiv pentru acei prichindei care sunt începători în lumea şahului şi care vor să prindă gustul sportului.

Magazinul de jocuri „Pionul.RO” a făcut posibilă realizarea acestor întreceri, prin recompensarea celor mai merituoşi dintre copii cu jocuri creative, potrivite vârstei fiecăruia dintre ei.

Faţă de alte întreceri şahiste adresate piticilor amatori de jocul regilor, cu această ocazie Clubul Central de Şah Bucureşti va folosi prilejul pentru a selecţiona 10 dintre copiii participanţi oferindu-le o lună de antrenamente gratuite în pepiniera Clubului.

Astfel, copiii care demonstrează reale calităţi pentru şah vor avea ocazia să se antreneze gratuit timp de o lună într-unul din centrele care formează sportivi pentru Club: Bufniţa din Tei (Berceni), Stejarii After School (Floreasca), Teaching Spot (13 Septembrie).

La finalul acestei perioade, în urma evaluării activităţii depuse la antrenamente, împreună cu părinţii vom decide în ce măsură colaborarea se va permanentiza.

Întrecere pentru adulţii amatori şi pentru familii

Şi dacă piticii care joacă şah de plăcere au propria lor competiţie, de ce nu ar avea şi adulţii una? Dumincă, Turneul E le este dedicat adulţilor care nu sunt legitimaţi la niciun club sportiv de şah şi care joacă şah din pură pasiune cu amicii, rudele sau pe internet.

Noi îi aducem într-o sală de competiţie, îi transmitem LIVE pe Internet la nivel mondial şi le dăm premii celor mai competitivi.

Şi ca să condimentăm puţin jocurile, vom permite copiilor sub 10 ani să joace în acest turneu, dacă au un adult – membru de familie înscris, urmând să recompensăm familia care  adună cele mai multe puncte.

Înscrieri

Pentru a participa la una sau mai multe secţiuni, corespunzătoare vârstei şi nivelului de cunoaştere a jocului, doritorii sepot înscrie prin email la concurs@echess.ro sau prin formularul din pagina oficială a competiţiei.

Organizatori

Clubul Central de Şah Bucureşti este o structură sportivă din subordinea Ministerului Tineretului şi Sporturilor înfiinţată în 1977, cu 531 de membri, dintre care 83%  sunt copii şi juniori. Colectivul tehnic este format din 2 antrenori: Christiansen SAVA (Maestru Naţional şi Antrenor FIDE), Luminiţa COSMA (Mare Maestră Internaţională şi Componentă a echipei naţionale feminine).

Asociaţia Alter MOVE este un ONG care promovează şahul drept vehicul educaţional, dezvoltând în acest sens Programul „Şah Mat”, în cadrul căruia se antrenează 237 de copii din Bucureşti.

eChess este o comunitate a pasionaţilor de şah din România, lansată online la adresa echess.ro de doi antreprenori din generaţii diferite, uniţi prin pasiunea pentru jocul regilor şi pentru potenţialul său educaţional.

Citește mai multe despre: sah
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite