Tenisul are un nou as al aşilor. Hănescu e sincer: "Când serveşte el, nici nu văd mingea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Croatul Ivo Karlovici, locul 18 ATP, a servit 26 de aşi, joi, în meciul cu Pablo Cuevas din Uruguay, de la China Open, şi a ajuns la 10.247 de aşi în carieră, întrecându-l pe compatriotul său Goran Ivanisevici, care deţinea acest record.

Karlovici are acum 10 aşi în plus faţă de Ivanisevici şi o medie pe meci de 24. Jucătorul născut la Zagreb a servit 1.202 aşi în acest an. Numai în 2007 a servit mai mulţi aşi, 1.318.

Totuşi, cei 26 de aşi nu l-au ajutat pe croatul de 36 de ani şi 2,11 metri înălţime să câştige meciul cu tenismenul uruguayan. Cuevas, locul 37 ATP, s-a impus cu 7-6 (5), 7-6 (6), într-o oră şi 33 de minute şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Beijing.

Într-un interviu acordat pentru Adevărul, Victor Hănescu declara despre Ivo Karlovici

"Îl ştiu de la începuturi, când jucam în turnee mici din Croaţia, Cehia, Polonia. Şi auzeam că e un jucător, aşa la 2 metri şi 10 care doar serveşte, mă gândeam cum o fi tipul ăsta? În afară de serviciu, jocul de fund, retur, nu le avea deloc, dar cu timpul şi-a cizelat jocul. Iar arma asta este impresionantă. Suntem prieteni buni, ne-am antrenat împreună anul trecut la Miami şi e fantastic, practic te duci la linia de fund, trece mingea la tine şi nu poţi să schiţezi niciun gest".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite