De azi, avem tenis pe Arenele BNR. Ilie Năstase:  „Este cea mai tare ediţie”. Intrarea e liberă în primele două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CLIIMA20100112 0005 1 jpeg

Turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy începe sâmbătă la Bucureşti şi se încheie duminica viitoare. Atracţia acestui an de pe Arenele BNR este francezul Gael Monfils.

Cu premii de 410.000 euro, turneul de la Bucureşti este singurul eveniment 250 ATP World Tour disputat în sud-estul Europei. Competiţia a atras nume importante din circuit, începând cu un jucător „de-al casei”, francezul Gilles Simon, locul 13 ATP, şi triplu câştigător la Bucureşti. Mai sunt şi alţi tenismeni din Top 50, italienii Fognini, Seppi, germanul Mayer, sârbul Troicki  sau Mikhail Youznîi, fost număr opt mondial, o prezenţă importantă în sportul-alb în ultimii ani. Nu lipseşte tânăra speranţă a tenisului belgian David Goffin, un jucător cu evoluţii încântătoare în anul trecut, cu lovituri rafinate şi mari perspective.
Cel care atrage însă prin stilul său exuberant, prin tenisul-şampanie pe care-l propune, este Gael Monfils. Căzut în afara Top 100 din pricina unei accidentări, francezul a primit un wild-card de la organizatori, iar prezenţa acestui copil teribil va atrage destui fani ai carismaticului jucător. „Monfils e spectaculos, îmi place mult. Anul acesta aveam cea mai bună participare”, spune Năstase. Ţiriac e pe aceeaşi parte a fileului cu Ilie: „De regulă, jucătorii din Top 20, ba chiar din primii 25, cer bani înainte de a lovi prima minge la un turneu. Noi însă nu facem aşa ceva, acest lucru se ştie, şi iată că totuşi avem unul dintre cele mai puternice turnee ATP 250 din circuit”.
Victor Hănescu, Marius Copil şi Adrian Ungur vor reprezenta România la simplu, în vreme ce Horia Tecău încearcă să-şi apere trofeul cucerit anul trecut cu Robert Lindstedt, avându-l de data aceasta ca partener pe Max Mîrnyi.
Turneu dedicat lui “Nasty”
Întrecerile acestor zile pline de tenis îi sunt dedicate lui Ilie Năstase, marcându-se astfel cei 40 de ani de când românul a fost încoronat ca întâiul lider ATP. Se întâmpla pe 23 august 1973, iar cu câteva luni înainte „Nasty” se impunea pe zgura franceză de la Roland Garros fără a pierde vreun set.


Program şi bilete
Sâmbătă (ora 10.00)  şi duminică (ora 11.00)  meciuri de calificări – intrarea liberă
Luni – joi – meciuri de simplu şi dublu cu începere de la 12.00 – 15 lei
Vineri – sferturi simplu şi semifinale dublu – 25 de lei
Sâmbătă, 27 aprilie – semifinale simplu, finala dublu, meci demonstrativ cu Ilie Năstase, Andrei Pavel, Mansour Bahrami şi Adriano Panatta – 35 de lei
Duminică, 28 aprilie – finala simplu – 40 de lei
Biletele şi abonamentele BRD Nastase Ţiriac Trophy sunt disponibile online pe www.eventim.ro, în reţeaua Eventim şi la casa de bilete de la Arenele BNR. Programul meciurilor poate fi accesat pe siteul brd-nastase-tiriac-trophy.ro. Elevii, studenţii şi pensionarii au acces gratuit în limita locurilor dispponibile. 

Trofeu din sticlă roşie
Cum Gilles Simon a plecat acasă anul trecut cu trofeul BRD Năstase Ţiriac Trophy, onoare cuvenită celui care câştigă de trei ori titlul la Bucureşti, anul acesta organizatorii au fost nevoiţi să facă un trofeu nou. Acesta a fost conceput din sticlă de artistul plastic Ioan Nemţoi, supranumit “Brâncuşi al sticlei”. Trofeul e de culoare roşie, e format din şase cercuri şi va intra definitiv  în posesia celui care va izbândi de trei ori la Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite