Steaua, o înfrângere de Dosarele X: cifrele meciului spun povestea unui rezultat de neînţeles. Calculele calificării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Keşeru (stânga) a ratat două ocazii uriaşe în prelungiri. FOTO: Mediafax
Keşeru (stânga) a ratat două ocazii uriaşe în prelungiri. FOTO: Mediafax

Cine a acuzat-o pe Steaua ca fiind o echipă norocoasă, ar cam trebui să renunţe la această părere după ce a păţit campioana României în Europa în acest sezon.

Mai întâi, a fost finalul meciului de la Sofia, cu Ludogoreţ, când Wandersen a prins şutul vieţii, apoi Moţi a devenit mai tare decât Buffon la penalty-uri, iar bucureştenii au ratat grupele Ligii Campionilor. Joi, la Aalborg, Keşeru şi colegii săi au avut parte de un alt joc de coşmar. 

Fără să strălucească, Steaua a controlat partida, lăsând mereu impresia că e echipa superioară. Până în minutul 70, orice parior ar fi mizat pe un X, în condiţiile în care danezii păreau şi ei mulţumiţi cu egal. Din păcate, campioana României a fost taxată la singura greşeală mare comisă de-a lungul partidei. Combinaţie excelentă, în viteză, între Enevoldsen şi Risgaard, ultimul l-a sevit perfect pe şeptarul danezilor, Papp a căzut, iar Enevoldsen a deschis scorul (72). 

Şase minute mai târziu, Risgaard a trecut pe lângă 2-0, dar Arlauskis a trimis în corner cu un reflex excelent. De aici până la final, pe teren a existat o singură echipă: Steaua. Keşeru a ratat însă două ocazii uriaşe, în minutele 90+2 şi 90+3, iar Aalborg, care a pierdut nemeritat, la Bucureşti, şi-a luat revanşa, învingând nemeritat, acasă.

Calificarea nu mai depinde de ei

Rezultatul înseamnă că Steaua e la mâna celor de la Rio Ave pentru a ajunge în 16-imile Ligii Europa. Bucureştenii trebuie să câştige, acasă, cu Dinamo Kiev, care e deja calificată, şi victoria lor trebuie să fie coroborată cu o remiză sau cu o victorie a portughezilor în Rio Ave – Aalborg.

Pe acest scenariu se bazează şi antrenorul Costel Gâlcă: „Putem bate Dinamo Kiev, fiindcă am arătat că putem câştiga împotriva oricărui adversar. Vă spun că pentru Aalborg va fi greu să câştige la Rio Ave. E un teren dificil acolo. Rio Ave a făcut meciuri bune şi în campionat. Ar fi o dezamăgire să nu ajungem în primăvara europeană. Asta ne-am propus de la început şi ne dorim în continuare acest lucru“.

Cifrele meciului

Aalborg Steaua

      4  :Şuturi: 19

 3 :Şuturi pe poartă: 6

34 :Acţiuni periculoase: 46

     5 :Cornere: 5

La cum am jucat până să înscrie ei, nimeni n-ar fi zis că putem pierde. Poate că la 0-0 trebuia să ne liniştim, să stăm pe fund, însă am încercat să câştigăm, pentru că asta e mentalitatea noastră.  Alex Chipciu mijlocaş Steaua   Am avut multe ocazii de gol, dar n-am reuşit să marcăm. Fotbalul e, uneori, de neînţeles. Am avut şi ghinion, fiindcă Papp a alunecat la faza golului. Nici terenul prost nu ne-a ajutat. Costel Gâlcă antrenor Steaua  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite