Sportul românesc s-a ales cu o nouă echipă: află cum poţi deveni coleg cu Marius Ionescu, calificat la JO 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guru

SportGuru – BCR Racing Team, prima echipă privată de alergare, ciclism şi triatlon din România, şi-a prezentat cei 20 de componenţi.

SportGuru – BCR Racing Team, prima echipă privată de alergare, ciclism şi triatlon din România, şi-a prezentat cei 20 de componenţi, lotul de alergători, ciclişti şi triatlonişti fiind alcătuit din sportivi care acoperă mai multe niveluri de performanţă, de la amatori la profesionişti, cu vârste cuprinse între 9 şi 48 de ani. Printre ei, Marius Ionescu, cel mai bun maratonist român al momentului, şi Alexandru Ciocan, unul din cei mai buni ciclişti din România. Recrutarea sportivilor s-a făcut atât pe criterii de performanţă cât şi ţinând cont de modelul pe care aceştia îl reprezintă în comunităţile în care activează.

Marius Ionescu şi Alexandru Ciocan au fost primii sportivi pe care SportGuru – BCR Racing Team i-a cooptat în echipa „construită“ de retailerul sportiv SportGuru.ro, echipă caracterizată prin abnegaţie, competitivitate şi, nu în ultimul rând, prin dorinţa de a face sport. „Alex Ciocan a făcut sport cu pasiune şi cu rezultate încă de mic! Cred că asta contează în primul rând! Pasiunea! Important la acest grup este că toţi suntem entuziaşti, la toţi ne place ceea ce facem şi atâta timp cât continuăm pe acest drum totul va fi bine!“, a spus Marius Ionescu, atlet care în acest moment deţine a doua performanţă românească din toate timpurile la maraton. „Marius este clar atletul cu cel mai mare bun-simţ pe care l-am văzut vreodată. Faptul că s-a calificat la Jocurile Olimpice, ceea ce extraordinar de puţină lume reuşeşte, spune totul despre calităţile lui ca sportiv. Sunt onorat să fac parte din aceeaşi echipă cu el“, a precizat Alex Ciocan.

SportGuru – BCR Racing Team este o „brigadă“ de maratonişti şi ultramaratonişti, alergători montani şi de ”asfalt”, ciclişti, de offroad sau de şosea, duatlonşiti sau triatlonişti care, pe lângă cele două „vârfuri de lance“, mai are în componenţă încă 18 sportivi: Alexandru Corneschi (maraton); Andrei-Iustin Onofrei (maraton); Radu Milea (ultramaraton); Daniel Stroescu (ultramaraton); Iuliana Stroescu (alergare montană); Florin Totalcă (alergare montană); Ştefan Dan (alergare montană); Rebecca Neagu (9 ani, triatlon); Victor Ştefănescu (ultramaraton, triatlon); Ana-Maria Estera Coteaţă (ciclism); Adriana Ceauşescu (ciclism); Gerhard Dumitrescu (ciclism); Andrei Cojanu (ciclism); Valentin Ţecu (ciclism); Robert Dorobanţu (ciclism); Andrei Cojanu (ciclism); Răzvan Ilie (48 de ani, triatlon, alergare, ciclism); Răzvan Staicu (triatlon, alergare, ciclism); şi Petre Dumitru (triatlon, alergare, ciclism). SportGuru – BCR Racing Team rămâne deschisă pasionaţilor de alergare, ciclism sau triatlon, indiferent de nivelul de performanţă, şi aşteaptă alături pe orice sportiv care doreşte să i se alăture.

„Încă din 2010, de când ne-am început activitatea comercială ca pasionaţi de sport, am considerat că este de datoria noastră să întoarcem ceva comunităţii practicanţilor, fie că vorbim despre amatori sau profesionişti, şi să participăm activ la dezvoltarea acesteia. Dacă pe parcursul timpului acţiunile noastre au fost punctuale şi fără o legătură între ele, odată cu începutul acestui an am decis să ne concentrăm eforturile în înfiinţarea şi susţinerea primei echipe private de ciclism, alergare şi triatlon. Recrutarea sportivilor s-a făcut atât pe criterii de performanţă cât şi ţinând cont de modelul pe care aceştia îl reprezintă în comunităţile în care activează şi de disciplina şi de etica de care au dat dovadă până acum. Ţinând cont de acest aspect şi de faptul că sportivii echipei noastre acoperă o plajă de vârstă de la 9 la 48 de ani, ne dorim ca prin rezultatele obţinute şi prin participările la cât mai multe competiţii să încurajăm o altfel de abordare în sport dar şi în viaţa cotidiană. Rezonând cu ideile noastre despre sport şi disciplină a sportivilor, BCR a decis să se alăture proiectului făcând posibilă realizarea lui la un nivel mult mai înalt decât cel preconizat iniţial. Le mulţumesc pe această cale pentru implicare şi susţinere şi vreau să îi asigur că atât noi cât şi sportivii îi simţim mereu ca pe un coechipier de nădejde“, a declarat Mircea Rasovan, fondator SportGuru.ro.

„Considerăm acest parteneriat un pas firesc în continuarea abordării începută de BCR în 2013, când am decis implicarea activă în susţinerea ciclismului, triatlonului şi alergării. Dacă în 2013 eram alături de Prima Evadare şi de Semimaratonul de la Braşov, în anul 2015 numărul evenimentelor sportive pe care BCR le-a susţinut se ridică la aproximativ 60, printre acestea numărându-se şi competiţii din cadrul Riders Club, No Stress Triathlon sau Road Grad Tour. Fie că am comunicat sub platforma <<Schimbă povestea timpului liber>>, fie sub cea dezvoltată în ultimii 2 ani, <<Fiecare experienţă te îmbogăţeşte>>, mesajul a fost acelaşi: am încurajat ieşirea din zona de confort sau evadarea de pe canapea şi transformarea stilului de viaţă într-unul activ. Sportul creează modele, ceea ce ne dorim şi noi de la parteneriatul pe care îl anunţăm astăzi. Modele de determinare, ambiţie, disciplină, putere de a îşi depăşi limitele. Dorim să vedem cât mai des echipa SportGuru - BCR pe podium, iar primele rezultate promit mult în acest sens“, a precizat Cornelia Pleşoianu, şef Departament BTLMarketing, BCR.

Alături de BCR, sponsorul principal, SportGuru – BCR Racing Team se bucură şi de sprijinul Rexona - deodorantul antiperspirant numărul 1 în lume; Ghost – compania germană este unul dintre cei mai mari producători de biciclete din Europa; High 5 - cel mai important producător de nutriţie sportivă din Marea Britanie şi unul dintre cei mai mari de pe „Bătrânul Continent“; şi Salewa – cel mai mare producător de echipament montan din Italia şi unul dintre cei mai mari din Europa.

SportGuru – BCR Racing Team a fost înfiinţată de SportGuru.ro în parteneriat cu BCR, atât pentru a susţine sportul de performanţă românesc şi pentru a promova şi sprijini sportivii profesionişti români, cât şi pentru a dezvolta comunitatea amatorilor de alergare, ciclism şi triatlon şi pentru a încuraja practicarea sportului indiferent de vârstă. SportGuru – BCR Racing Team a pornit la drum în martie şi a fost prezentă la numeroase concursuri, rezultatele înregistrate, şi aminim aici doar o mică parte din ele, fiind impresionante: Marius Ionescu s-a apropiat la 30 de secunde de recordul naţional la maraton după ce a alergat al doilea timp din istoria atletismului românesc la cursa de la Dusseldorf (2.13.00, locul 2); Alexandru Corneschi s-a clasat pe primul loc la Semimaratonul de la Viena şi a fost primul român la cursa de 10 kilometri organizată de Constantina Diţă; Iuliana Stroescu a terminat pe primul loc Runfest Cernica, UrbanTrail Sinaia şi Braşov Marathon; Adriana Ceauşescu a fost a doua la Prima Evadare; iar Ana-Maria Estera Coteaţă a urcat pe prima treaptă a podiumului atât la Beach Race XCO, Drumul Vinului, cât şi la Bucharest Bike Break. „În acest moment SportGuru – BCR Racing Team este un proiect care îşi doreşte să pună «umărul» la dezvoltarea sportului din România şi, de aceea, susţinem sportivi profesionişti cu rezultate deosebite pe plan naţional şi internaţional, dar şi sportivi amatori care reprezintă modele demne de urmat, atât prin rezultate cât şi prin exemplul pe care îl dau pentru societate“, a precizat ultramaratonistul Radu Milea, managerul alergătorilor din echipă.

Contact
Radu Milea, Team manager ALERGARE
MAIL: comunicare@sportguru.ro
Alex Ciocan, Team manager CICLISM
MAIL: comunicare@sportguru.ro
Nicolae Ion, Media & Comunicare
MAIL: comunicare@sportguru.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite