Secretul echipei CSM Bucureşti, finalista Ligii Campionilor la handbal feminin. Cum a ajuns această formaţie una de top

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM Bucureşti
CSM Bucureşti

Formaţia de handbal feminin CSM Bucureşti este echipa momentului în sportul românesc, urmând a juca azi finala Ligii Campionilor contra celor de la Gyor.

Politica CSM-ului a fost aceea de a forma o echipă competitivă pe scheletul unor jucătoare străine, dar apelând şi la handbaliste din România foarte foarte experimentate. Evident, acest lucru a necesitat investiţii serioase, o parte însemnată din bugetul de 10 milioane de euro al clubului bucureştean fiind alocat echipei feminine de handbal. Aşa se explică faptul că jucătoarele nu au prime, dar au salarii consistente.
Fără a fi confirmată oficial, suma îndreptată către „tigroaice” este de aproape 2,5 milioane de euro, astfel explicându-se susţinerea unor salarii comparative cu cele din fotbal.  Spre exemplu, spanioloaica Carmen Martin câştigă 12.000 de euro pe lună, Oana Manea 10.000 de euro iar Tortenson şi Pessoa câte 8.000 de euro. Construcţia actualei echipe a început în 2014, când clubul a adus patru brazilience, campioane mondiale en-titre: Pessoa, Da Silva, Rodrigues şi Cavaleiro. Plus, suedeza Tortenson, spanioloaica Martin, rusoaica Vetkova şi internaţionalele noastre Oana Manea şi Iulia Curea. La finalul acelui sezon, 2014-2015, CSM a pus în vitrina clubului primul trofeu, câştigând campionatul în faţa echipei HCM Baia Mare, care pornea ca favorită certă. Lotul echipei a fost întărit şi vara trecută, prin aducerea Aureliei Brădeanu, cea mai experimentată jucătoare din România, a sârboaicei Grubisici, a danezelor Jorgensen şi Fisker ori suedezei Gullden. În acest moment, CSM este o multinaţională, în care cea mai veche jucătoare din echipă este Cristina Vărzaru, în vârstă de 36 de ani, de trei ori câştigătoare a Ligii campionilor, cu Viborg (2008, 2009, 2010), aflată la echipă din 2012.
Tot anul trecut a fost schimbat şi antrenorul. În locul cuplului danez  Jakob Vestergaard (director tehnic) - Mette Klit (antrenor) a venit Kim Rasmussen. Danezul, în vârstă de 43 de ani, antrenează în paralel şi naţionala Poloniei, clasându-se cu aceasta pe locul 4 la CM 2013 şi CM 2015.

Lotul echipei CSM Bucureşti
PORTARI
Mayssa Pessoa (Brazilia)
Jelena Grubisici (Croaţia)
Alina Iordache (România)
JUCĂTOARE DE CÂMP
Cristina Vărzaru (România)
Iulia Curea (România)
Aurelia Brădeanu (România)
Oana Manea (România)
Elena Nicula (România)
Cristina Nan (România)
Bianca Bazaliu (România)
Fernanda Da Silva (Brazilia)
Ana Rodrigues (Brazilia)
Carmen Martin (Spania)
Ekaterina Vetkova (Rusia)
Maria Fisker (Danemarca)
Line Jorgensen (Danemarca)
Isabelle Gullen (Suedia)

Linnea Tortenson (Suedia)

Gyor-CSM Bucureşti, finala Ligii Campionilor, este astăzi, de la ora 18.45, în direct la DolceSport şi Digisport

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite