S-a rupt ghinionul lui Valdes? Portarul spaniol va semna cu Manchester United

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produs al celebrei academii La Masia, Valdes a evoluat timp de 19 ani la FC Barcelona. FOTO: AP
Produs al celebrei academii La Masia, Valdes a evoluat timp de 19 ani la FC Barcelona. FOTO: AP

Victor Valdes (32 de ani), unul dintre cei mai mari portari din istoria lui FC Barcelona, va semna în zilele următoare un contract valabil pe 18 luni cu Manchester United. O accidentare teribilă în martie 2014 l-a lăsat pe spaniol aproape un an în afara gazonului şi i-a dat multe planuri peste cap.

După 19 sezoane în curtea Barcelonei, Victor Valdes era hotărât la începutul lui 2014 să se despartă de clubul alături de care a cucerit şase titluri şi trei Ligi ale Campionilor. 

Motivele? Blazarea, reconstrucţia care se anunţa la Barca, dar şi faptul că ar fi primit un salariu mult mai mare din postura de jucător liber (goalkepeer-ului îi expira înţelegerea cu echipa catalană în iunie 2014). 

Valdes a şi semnat la începutul lui 2014 un precontract cu AS Monaco, dar n-a mai ajuns să evolueze în tricoul monegscilor. În martie 2014, după o fază aparent banală, în urma unei lovituri libere, Valdes a aterizat prost şi s-a ales cu o ruptură a ligamentului anterior încrucişat şi a început calvarul

Mai întâi a ratat prezenţa la Mondialul din Brazilia, apoi şi mutarea la Monaco, pentru că „roş-albii“ au renunţat la serviciile sale. 

De la finalul lui octombrie, Valdes a făcut antrenamente alături de Manchester United, iar situaţia sa medicală a fost supervizată de staff-ul medical al „diavolilor”. 

Astăzi, presa britanică a anunţat că Valdes a trecut testele medicale, că nu mai are probleme şi că în zilele următoare va semna cu Manchester United. Se vorbeşte despre un contract valabil pe 18 luni şi chiar Van Gaal a lăsat de înţeles că „vizita“ spaniolului pe „Old Trafford“ se va prelungi. 

Antrenorul olandez şi goalkeeper-ul spaniol au colaborat la FC Barcelona, în sezonul 2002-2003. 

În acest moment, titularul postului de portar la Manchester United este un alt goalkeeper spaniol, David de Gea (24 de ani). 

Citeşte şi 

Sunt staruri, câştigă milioane de euro, dar ratează Mondialul. Cel mai bun „11“ lăsat acasă de către selecţioneri

Scrisoarea de adio a celui care timp de 19 ani a jucat la Barcelona. „Viaţa este uneori prea crudă cu noi!”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite