Roy Hodgson părăseşte echipa Angliei: Mi-ar fi plăcut să mai rămân, dar ştiu că suntem într-un business al rezultatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
roy hodgson foto reuters

Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, a anunţat, luni seară, după eliminarea de la Campionatul European, că părăseşte naţionala pe care o pregătea de patru ani, el precizând că i-ar fi plăcut să mai rămână, dar contractul său expiră şi este conştient că activează într-un "business al rezultatelor".

"Sunt extrem de dezamăgit de rezultatul din această seară şi de eliminarea din competiţie. Nu am avut un parcurs atât de lung cât credeam că putem şi este inacceptabil. Sunt mândru de ce am făcut împreună cu staful meu în perioada petrecută la conducerea naţionalei, tranziţia de la o echipă a cărei medie de vârstă era de 30 de ani la cea mai tânără echipă de la turneu este ceva remarcabil pentru viitorul fotbalului din Anglia.

Mi-ar fi plăcut mult să mai rămân doi ani. Însă sunt pragmatic şi ştiu că suntem într-un business al rezultatelor. Contractul meu era valabil până la finalul Campionatului European, aşa că acum este momentul ca altcineva să controleze progresul acestui grup tânăr, dornic de performanţe şi extrem de talentat. Au fost fantastici şi au făcut tot ce li s-a cerut. Când am preluat echipa, mi s-a spus că jucători nu veneau să joace pentru ţara lor sau se retrăgeau în ultima clipă. Eu nu am văzut asra. Aceşti jucători adoră să joace pentru ţara lor", a declarat Hodgson în conferinţa de presă de la finalul meciului cu Islanda.

Preşedintele federaţiei engleze, Greg Dyke, spunea în urmă cu zece zile că lui Hodgson îi expiră contractul la finalul Campionatului European, dar înţelegerea ar putea fi prelungită dacă echipa Angliei are un parcurs bun în Franţa.

Roy Hodgson, în vârstă de 68 de ani, se afla la conducerea tehnică a naţionalei Angliei din 2012.

Echipa naţională a Angliei a fost eliminată, luni seară, în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal, de naţionala Islandei, debutantă la competiţia continentală, aceasta din urmă impunându-se cu scorul de 2-1 (2-1), după ce a fost condusă cu 1-0 în meciul disputat la Nisa. Au marcat Sigurdsson ‘6 şi Sigthorsson 18 pentru Islanda, respectiv Rooney ‘4 (penalti) pentru Anglia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite