Islanda - Anglia 2-1: Brexit! Ice Age pentru fotbalul englez. Comentatorul britanic, în stare de şoc. Hodgson, out

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu degeaba Roy Hodgson e bun prieten cu Anghel Iordănescu. Selecţionerul Angliei a făcut o echipă care a jucat la fel de slab ca România în meciul cu Albania şi a suferit o ruşine istorică.

Din momentul în care s-a stabilit că Anglia va întâlni Islanda în optimi, mulţi au comentat: e exact genul de adversar în faţa căruia doar Anglia e în stare să se facă de râs.

Şi exact asta s-a întâmplat! Rooney a deschis scorul din penalty, în minutul 4, însă înainte de minutul 20, Islanda nu numai că egalase, dar chiar conducea pe tabela de marcaj. Ragnar Sigurðsson a făcut 1-1 (6), iar Kolbeinn Sigþórsson (18) l-a învins pe Hart, după ce portarul englez n-a putut para un şut parabil.

De aici până la final, Anglia a fost inexistentă. „Am senzaţia că toţi băieţii îmbrăcaţi în alb fac, simultan, cel mai slab meci din cariera lor“, a fost comentariul lui Steve McManaman, fost internaţional englez, la microfonul ESPN.

Iar echipa care a fost mai aproape de gol a fost Islanda, în două rânduri. De fiecare dată însă, Hart s-a opus eroic.

Anglia a suferit cel mai ruşinos eşec fotbalistic din istoria ei, iar Roy Hodgson va fi plăti preţul, urmând a fi schimbat din funcţie.

Pentru Islanda, care a lăsat Olanda acasă în preliminarii, învingând „Portocala mecanică“ de două ori, urmează un sfert magnific cu Franţa, la Paris, la 3 iulie.

I-a bătut dentistul. Unul dintre antrenorii Islandei lucrează ca stomatolog în satul său 

VIDEO Războinicii nordului! Cum celebrează islandezii succesele de la Euro 2016

Declaraţia zilei după eliminarea Angliei vine de la Gary Lineker

sferturi
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite