Revenire fantastică pentru Alexandra Dulgheru, care s-a calificat pe tabloul principal la Roland Garros. România începe competiţia cu 6 fete în prim-plan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Dulgheru
Alexandra Dulgheru

Alexandra Dulgheru a devenit a şasea româncă ajunsă pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros 2018. Ea a fost autoarea unei reveniri de senzaţie în meciul decisiv al calificărilor.

Alexandra Dulgheru a învins-o în meciul decisiv al calificărilor de la Roland Garros, cu scorul de 6-1, 5-7, 7-6 (7), pe germana Tamara Korpatsch. A fost un meci dramatic, cu Alexandra revenind extraordinar de la 2-5 în decisiv şi după ce a salvat o minge de meci. 

Partida a avut o poveste aparte. Dulgheru conducea cu 6-1, 3-2, 15-0, pe serviciul adversarei când ploaia a întrerupt partida. La reluare, nemţoaica a reuşit să ducă meciul în decisiv, acolo unde Korpatsch a condus cu 5-2, cu două break-uri. Dulgheru a reuşit însă să revină extraordinar, să salveze şi o minge de meci şi să se califice pe tabloul principal.


Alexandra Dulgheru revine după doi ani pe tabloul principal de simplu al unui turneu de Grand Slam. Ultima dată ea a jucat pe tablou la Roland Garros 2016. Cea mai bună performanţă la un turneu de Mare Şlem a jucătoarei în vârstă de 28 de ani este reprezentată de calificarea în turul al treilea la Roland Garros, Wimbledon şi US Open.

În calificările de la Roland Garros, România a mai avut două reprezentante: Alexandra Cadanţu, eliminată în primul tur, şi Irina Bara, care a fost învinsă în turul decisiv de Caroline Dolehide, din SUA. Aceasta s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3.

România are 6 jucătoare pe tabloul principal de la Roland Garros 2018

Alexandra Dulgheru a devenit a cincea jucătoare de tenis din România prezentă pe tabloul principal de la Roland Garros 2018. Celelalte cinci sunt Simona Halep, Mihaela Buzărnescu,, Irina Begu,Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan. Monica Niculescu s-a retras de pe tablou din cauza problemelor de sănătateBody

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite