Marius Şumudică, contrariat de măsurile luate de LPF pentru Liga 1: „E cea mai mare cretinitate din fotbalul românesc!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Răzvan Păsărică
FOTO Răzvan Păsărică

LPF a anunţat miercuri, prin numele lui Gino Iorgulescu, modificările pe le va suporta Liga 1 din sezonul viitor, printre care reglementarea numărului de jucători străini din fiecare echipă.

Liga Profesionistă de Fotbal a lansat recent un program inedit pentru revalorizarea primei divizii de fotbal din România. Potrivit oficialilor LPF, structura campionatului va fi modificată, numărul de echipe va fi redus şi, în plus, va fi redus şi numărul jucătorilor străini care provin din afara spaţiului comunitar. "Avem o propunere în privinţa jucătorilor care provin din ţările non-UE. Avem nevoie doar de vedete şi din 2016 se poate legitima un jucător doar dacă în sezonul precedent a fost convocat la echipa naţioanală de cel puţin trei ori Asta ca să nu ne mai trezim pe aici cu jucători care nu au valoare", explica Justin Ştefan, secretar general al LPF, decizia luată în urmă cu câteva zile.

Această hotărâre nu a fost primită deloc bine de Marius Şumudică, antrenorul Concordiei Chiajna. Acesta consideră că echipa sa e dezavantajată de măsura impusă de LPF, pe care a atacat-o în termeni duri. În plus, Şumudică nu e de acord ca în actuala stagiune să retrogradeze şase echipe.

"O idioţenie din toate punctele de vedere, cum am spus că este o idioţenie să cadă şase echipe. Nu îmi este frică de retrogradare, o să le demonstrez celor de la federaţie că echipa mea, Chiajna, nu va retrograda. Dar în continuare vă spun că este cea mai mare cretinitate din fotbalul românesc. Nu există în lume să retrogradeze şase echipe odată, este strigător la cer.

Ar trebui o îngăduinţă şi în privinţa numărului de jucători străini din afara Uniunii Europene. CFR Cluj a câştigat campionatul cu străini. Nu ar mai fi apărut un Eric, un Fatai, pe care au vrut să îi naturalizeze. Wesley, Adailton, la fel. Puneţi să joace cu juniori în teren, cu jucători sub 21, dar nu ne îngrădiţi posibilitatea să aducem un brazilian care este mai bun decât tot ce avem la Chiajna.", a declarat Şumudică despre măsurile luate de LPF.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite