Liga Europa / Pandurii - Fiorentina. Italienii, fără „mijloc“ şi fără golgheter la meciul de la Cluj. Programul meciurilor de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eric Fiorentina FOTO Reuters

Pentru că e lider autoritar al grupei şi virtual calificată, dar şi din cauza unor accidentări, echipa italiană n-are în lot destule „piese” importante la partida de astăzi cu Pandurii, din grupa E a Ligii Europa (ora 20.00, ProTv, DigiSport 1, DolceSport1).

„Ar fi incredibil să câştigăm, pentru Pandurii şi pentru întreaga Românie. Trebuie să demonstrăm că n-am ajuns în Liga Europa din întâmplare“. 

Declaraţia lui Eric ilustrează foarte bine obiectivul pe care echipa gorjeană îl are în ultimele meciuri din grupele Ligii Europa. 

După trei partide în care a acumulat un singur punct, Pandurii are şanse pur teoretice la calificare. Plus că astăzi întâlneşte la Cluj chiar liderul, o formaţie cu maximum de puncte şi care a învins-o în tur cu 3-0, cu un prim „11“ alcătuit din destule rezerve. 

Dar aici ar fi şi şansa gorjenilor în acest retur. Fiorentina e ca şi calificată în „16“-imile competiţiei şi are şi destule probleme medicale în lot.

Doar doi mijlocaşi titulari 

Cel mai mai mare „gaură“ din echipa „viola“ este chiar în compartimentul median, unde antrenorul Vincenzo Montella nu are la dispoziţie decât doi jucători care sunt titulari de obicei: spaniolul Borja Valero şi italianul Aquilani. 

De ce? Pizarro n-a fost recuperat, iar Ambrosini, Bakic şi Vargas au şi ei probleme medicale şi n-au făcut deplasarea în România. În plus, Vecino, Oliveira şi Wolski nu sunt înscrişi pe lista UEFA. 

În acest context, Montella a apelat la doi jucători de la echipa de tineret a Fiorentinei, pe care i-a adus la Cluj şi pe care ar vrea să-i şi titularizeze, potrivit presei italiene, Leonardo Capezzi (18 ani) şi Nicolò Fazzi (18 ani).

O altă absenţă importantă a italienilor este în avanposturi, unde Giuseppe Rossi, golgheterul Italiei, în acest moment, cu 9 goluri în 11 meciuri, a fost menajat şi lăsat la Firenze. La meciul tur, disputat în urmă cu două săptămâni, Rossi a rămas doar pe bancă, dar absenţa sa din avanposturi a fost acoperită de un alt puşti din „Baby Fiorentina“, atacantul brazilian Ryder Matos (20 de ani), care a marcat golul de 2-0. 

Nici Pandurii nu se va putea baza pe al doilea său marcator, lituanianul Matulevicius, care s-a operat la genunchi în urmă cu şase zile şi va rata finalul de an.  

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite