La 39 de ani, vrea să cucerească „aurul“. Ce a declarat Marian Drăgulescu, după a cincea calificare la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Drăgulescu, cel mai matur gimnast din lotul României FOTO Inquam/Sandor Manases
Marian Drăgulescu, cel mai matur gimnast din lotul României FOTO Inquam/Sandor Manases

La jumătatea lui decembrie va împlini nu mai puţin de 39 de ani, vârstă la care Marian Drăgulescu ţinteşte nimic altceva decât medalia de aur la Jocurile Olimpice, la care s-a calificat pentru a cincea oară în cariera sa.

Marian Drăgulescu este practic „veteranul” lotului de gimnastică masculină care reprezintă România şi îşi doreşte să-şi mărească numărul de medalii cu un „aur” la Jocurile Olimpice.  

„Nu foarte mulţi sportivi au şansa să participe la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice, de aceea sunt foarte recunoscător şi mândru să duc tradiţia gimnasticii româneşti mai departe. Marii campioni m-au făcut să extrag de la ei calităţile vitale pentru o carieră lungă şi prodigioasă. Mie îmi bate inima din ce în ce mai tare, doar la gândul că port treningul cu România, că publicul din sală aude numele ţării mele. 

Cu siguranţă, cea mai mare motivaţie rămâne şansa de a câştiga singura medalie care îmi lipseşte din palmares, cea de aur, de la Jocurile Olimpice. Dacă mai ridic nota de plecare la sărituri, automat cresc şi şansele mele. Fiecare etapă cu momentul ei, cu siguranţă că este din ce în ce mai greu, nivelul nu a stat în loc, a crescut foarte mult şi au apărut foarte mulţi sportivi tineri puternici”, a declarat Marian Drăgulescu pentru „Prosport”. Până la Jocurile Olimpice, însă, sportivul va evolua, duminică, în finala masculină de la sarituri, de la Campionatele Mondiale de gimnastică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite