INFOGRAFIE Balonul de Aur: Cristiano Ronaldo, favorit la „hat-trick”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi şi Manuel Neuer concurează pentru trofeul acordat celui mai bun fotbalist al anului 2014 (ora 19.15, în direct pe EuroSport şi pe Dolce). Cristiano Ronaldo e cotat cu cele mai mari şanse la câştigarea distincţiei, pe care şi-a mai trecut-o în palmares de două ori.

Brazilianul Kaka, în 2007, a fost ultimul jucător declarat cel mai bun din lume în afara tandemului format din super-starurile Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo. Începând din 2008, argentinianul şi portughezul au monopolizat discuţia despre „Balonul de Aur”, cea mai râvnită distincţie fotbalistică pe plan individual.
Luni seara, cu ajutorul selecţionerilor, căpitanilor de echipe naţionale şi jurnaliştilor din întreaga lume, forul mondial (FIFA) va anunţa câştigătorul ediţiei 2014, într-o gală spectaculoasă programată la Zürich, care va începe la 19.15, în direct pe EuroSport şi DolceSport. Trofeul acordat de France Football începând cu 1956, şi împreună cu FIFA din 2009, se joacă între Cristiano Ronaldo,  Manuel Neuer şi Lionel Messi. În realitate, doar primii doi au şanse să pună mâna pe prestigioasa distincţie, pentru că argentinianul nu a avut un sezon strălucit cu Barcelona şi a mai pierdut şi Cupa Mondială.
Şi în disputa dintre atacantul portughez de la Real Madrid şi portarul german de la Bayern Munchen există un favorit, şi acela e Cristiano Ronaldo. Pe lângă triumful din Liga Campionilor, pentru lusitan vorbesc cifrele incredibile, cele 61 de goluri marcate în 2014 în 60 de meciuri, iar Balonul de Aur este până la urmă un trofeu individual. Tocmai de aceea e Ronaldo mai bine cotat ca Manuel Neur, deşi portughezul nu şi-a scos naţionala din grupele Cupei Mondiale, în vreme ce germanul a câştigat trofeul. Şi Anghel Iordănescu, selecţionerul României, l-a ales tot pe CR7.
„Eu nu sunt un brand global, ca Messi şi Ronaldo. Sunt fericit că am prins finala”, a afirmat Neuer, oarecum resemnat. În schimb, Michel Platini şi alţi oameni de fotbal cred că germanul e mai îndreptăţit să pună mâna pe trofeu. Ar fi al doilea portar din istoria fotbalului care se impune în tradiţionala anchetă de final de an, după „Pantera” Lev Iaşin, rusul fiind laureat în urmă cu 51 de ani, în 1963.
Luptă strânsă la antrenori
Cristiano Ronaldo e favorit şi la pariuri, cu o cotă de 1,18, în vreme ce Neuer şi Messi aduc înapoi de 6 ori, respectiv de 9 ori, suma celui care are curajul să mizeze pe ei. O luptă mult mai strânsă se dă la „Antrenorul anului”, unde candidaţi sunt Joachim Low (campion mondial cu Germania), Carlo Ancelotti (câştigător al Ligii Campionilor cu Real) şi Diego Simeone (campion în Spania cu Atletico şi finalist al al Ligii Campionilor). La Zurich se mai acordă şi alte trofee, cel mai frumos gol, cea mai bună echipă şi cea mai bună fotbalistă.

image

Ultimii 10 câştigători ai „Balonului”
An Jucător
2013 Cristiano Ronaldo
2012 Lionel Messi
2011 Lionel Messi
2010 Lionel Messi
2009 Lionel Messi
2008 Cristiano Ronaldo
2007 Kaka
2006 Fabio Cannavaro
2005 Ronaldinho
2004 Andrei Şevcenko


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite