Handbal, sferturile Ligii Campionilor: HCM Baia Mare – Buducnost, ultimul meci mare înainte de desfiinţare! Crisitna Neagu a refuzat o superofertă de la HCM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crstina Neagu vine în România ca adversară a celor de la HCM Baia Mare
Crstina Neagu vine în România ca adversară a celor de la HCM Baia Mare

HANDBAL HCM Baia Mare va juca sâmbătă în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu Buducnost, echipa Cristinei Neagu. Clubul băimărean a ajuns în prag de colaps, la puţin timp după ce ar fi dat oricât să o transfere pe Neagu.

HCM Baia Mare joacă sâmbătă cu Buducnost (ora 14.00, DigiSport 1, DolceSport 1), deţinătoarea la zi a trofeului Ligii Campionilor, în manşa tur a sferturilor de finală. Şansele ardelencelor de a merge mai departe sunt totuşi reduse, nu neapărat din pricina valorii adversarului, cât a atmosferei tensionate de la echipă. Neplătite de mai multe luni, aflate pe punctul de a fi date afară din casele în care stau cu chirie, handbalistele au început deja să-şi caute  orizonturi mai luminoase şi cele mai bune jucătoare şi-au şi găsit contracte pentru sezonul viitor: Allison Pineau (Brest), Paula Ungureanu (CSM Bucureşti), Lois Abbingh (Issy Paris), Katarina Jezici (CSM Bucureşti).  Mai mult, spectatorii s-au întors împotriva Paulei Ungureanu, pe care au fluierat-o înaintea partidei cu HC Roman, considerând-o vinovată de eşecul din campionat cu formaţia Corona Braşov şi acuzând-o de “trădare” pentru că a semnat cu CSM. Cum nimeni nu a sărit în apărarea ei, handbalistele sunt revoltate şi abia aşteaptă să-şi ia tălpăşiţa din nordul României.  

Eliza Buceshci, fosta lor coechipieră, a confirmat: "Am vorbit cu fetele, sunt supărate pentru că sunt neplătite de patru luni şi vor să plece de la Baia Mare". 

Situaţia tensionată a început din momentul în care DNA-ul a început să cerceteze modalităţile prin care primăria a virat bani în conturile cluburilor de handbal. Chiar şi cu procurorii DNA pe cap, primarul Cătălin Cherecheş a înaintat în luna ianuarie o ofertă fabuloasă pentru Cristina Neagu. Iar termenii contractului erau următorii:
@ salariu de 22.000 de euro pe lună, primele două luni urmând a fi achitate în avans.
@ asigurarea unei locuinţe de orice tip, cheltuieli plătite de club.
@ 10 bilete de avion pentru uz personal, pe an, pe orice itinerariu.
@ înfijţarea unei academii de handbal care să-i poarte numele, finanţată de club.
O ofertă generoasă, pe care Neagu a refuzat-o rapid, decizia ei fiind aceea de a continua la Buducnost. Ţinând cont de ce se întâmplă acum la Baia Mare, probabil că nu e niciun motiv de regret pentru Cristina. 

Handbalistele din Muntenegru vor sosi vineri la Baia Mare, iar partida retur va avea loc duminica viitoare, pe 10 aprilie. Cele mai bune marcatoare ale lui Buducnost din acest sezon de Liga Campionilor sunt Katarina Bulatovici (70 de goluri), Cristina Neagu (62), Dragana Cvijici (41), Majda Mehmedovici (33). De partea cealaltă, HCM Baia Mare e dependentă de Allison Pineau (82 de goluri), iar următoarele gogletere sunt Lois Abbingh (51), Alexandra Do Nascimento (47) şi Melinda Geiger (34).
casetă

CSM Bucureşti transferă pe bandă
Dacă HCM Baia Mare se va desfiinţa, CSM Bucureşti nu se mai opreşte din transferat. Pe lângă cele două handbaliste deturnate de la Baia Mare, Ungureanu şi Jezici, CSM le-a mai acontat pe Mehmedovici (Buducnost), Niombla (Leury Floiret) şi e posibilă să vină şi Agylon (Nimes). CSM Bucureşti a câştigat aseară meciul cu Rostov-Don, tot în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite