Săptămâna neagră a Barcelonei. Catalanii au pierdut pentru prima dată după 26 de meciuri, în campionat, Gerardo Martino ocazia de a egala recordul lui Pep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul în Spania s-a încins, după înfrângerea Barcei pe noua arenă a lui Bilbao. Echipa lui Gerardo Martino a înregistrat primul eşec după 15 etape din noul sezon, dar este în continuare lider, deşi a fost egalată la puncte de Atletico Madrid.

Barcelona lui Guardiola pornea mai greu şi încheia sezonul pe val. Cea a lui Tata Martino a plecat ca din puşcă, cu cel mai bun start din istorie (opt victorii consecutive), dar acum respiră greu. 

Afectată şi de accidentările lui Jordi Alba, Valdes, Alves şi, mai ales, Messi, gruparea catalană a pierdut duminică primul meci în acest sezon, 0-1 la Bilbao, pe noul „San Mames“ (vechea arenă era poreclită de către fanii basci <Catedrala>). 

Primul eşec pentru Barcelona în campionat după 26 de partide! Ultima înfrângere a grupării „blaugrana“ în „La Liga“ se înregistrase la începutul lui martie, în sezonul trecut, într-un „El Clasico“ cu Real Madrid, scor 1-2, jucat pe „Bernabeu“. 

Deznodământul de pe „San Mames“ a fost influenţat şi de ratările lui Neymar&Co, sau lipsa de reacţie a centralului Juan Martinez, care în minutul 58, la 0-0, i-a arătat doar „galben“ lui Iturraspe, deşi trebuia să-l elimine. 

Rămâne însă certitudinea, adică golul lui Muniain (70) care a consfiinţit prima victorie a bascilor în faţa catalanilor după 14 partide directe, şi prima din mai 2006 încoace. 

Un succes care a relansat practic campionatul. În acest moment, după 15 etape, Barcelona este pe primul loc în Spania, cu 40 de puncte, dar a fost egalată la puncte de Atletico Madrid, iar marea rivală Real e la doar trei lungimi în spate. 

Primul eşec fără Messi în ultimii patru ani 

Odată cu accidentările lui Messi (26 de ani), presa spaniolă a vorbit tot mai mult despre dependenţa de atacantul argentinian. Şi totuşi, în momentele în care Messi a lipsit de pe gazon, Barcelona s-a descurcat destul de bine. 

Eşecul cu Bilbao a fost abia primul fără argentinian, în campionat, în ultimele patru sezoane. În celelalte 18 partide din această perioadă în care Leo a lipsit, din diverse motive, Barca a înregistrat 16 victorii şi două egaluri. 

Messi este accidentat din 11 noiembrie, la bicepsul femural stâng, şi va reveni pe gazon abia în luna ianuarie. 

image

Gerardo Martino, în momentul în care a semnat cu Barcelona, în iulie 2013.  FOTO: Reuters

Gerardo Martino a ratat recordul lui Pep

A fost o săptămână neagră pentru Barcelona, dar şi pentru Gerardo Martino (51 de ani), antrenorul care a preluat banca echipei catalane în această vară, după plecarea lui Tito Vilanova, din cauza problemelor de sănătate. 

Argentinianul a avut un debut perfect cu Barcelona, în care a legat victoriile şi rezultatele pozitive, însă a ratat la mustaţă un record important.

Dacă n-ar fi pierdut marţea trecută, la Amsterdam, cu Ajax (1-2), în Liga Campionilor, Martino ar fi egalat recordul lui Pep Guardiola, care n-a fost învins în primele 21 de partide ale sezonului 2011-2012. 

Martino a rămas până la urmă cu „doar“ 20 de meciuri fără înfrângere, apoi a bifat două eşecuri consecutive, cu Ajax şi Bilbao. 

Vezi şi 

VIDEO Chelsea a pierdut la Basel, dar s-a calificat în optimile Ligii Campionilor. Celelalte rezultate de marţi din grupe: Barcelona, învinsă de Ajax

Prima accidentare serioasă pentru Lionel Messi! Starul Barcelonei nu mai pune piciorul pe minge în acest an

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite