Garry Kasparov îl critică pe Putin, la Bucureşti: „E un dictator, sper să fie judecat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Fanatik.ro
FOTO Fanatik.ro

Gary Kasparov, unul dintre cei mai influenţi oponenţi ai lui Vladimir Putin, a spus, vineri, la Bucureşti, că liderul de la Kremlin este un dictator şi că abia aşteaptă să fie tras la răspundere pentru tot ce a făcut, informează digi24.ro. Marele maestru al şahului este încrezător că regimul de la Krelmin va cădea în cele din urmă şi spune că atunci, Putin va fi părăsit de toţi aliaţii pe care îi are  acum.

"Nu ştiu ce face preşedintele Putin, ştiu de dictatorul rus. Dacă îi spui preşedinte, îi dai mai multă credibilitate în sistemul politic fals folosit în Rusia. Sper ca într-o zi să fie adus în faţa justiţiei pentru cele comise, infracţiuni şi altele. Sunt sigur că atunci când se va prăbuşi regimul, şi dictatorul se prăbuşeşte. Nu o să-l ajute nimeni. Cei care au curajul să protesteze în Rusia merită sprijinul şi respectul nostru”, a spus Garry Kasparov, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti.

El s-a referit şi la situaţia din Belarus, unde conduce cu mână de fier aliatul lui Putin, Aleksandr Lukaşenko. "Zilele dictaturii din Belarus sunt numărate. Şi indiferent ce face Putin, că trimite oameni sau bani, doar prelungeşte agonia până când Belarus va fi liber”, este previziunea pe care o face Garry Kasparov.

Garry Kasparov, cu treabă la Bucureşti 

Marele maestru şi multiplu campion mondial Garry Kasparov a deschis, vineri, alături de preşedintele Senatului, Anca Dragu, turneul Superbet Chess Classic Romania 2021, din cadrul Grand Chess Tour.

Garry Kasparov şi Anca Dragu au efectuat prima mutare simbolică a competiţiei de la Bucureşti la care vor participa 10 dintre cei mai buni jucători de şah ai momentului, dar şi românii Constantin Lupulescu şi Bogdan Deac.

Competiţia Superbet Chess Classic Romania 2021, dotată cu premii de 325.000 de dolari, se va desfăşura între 4 şi 14 iunie la Hotel Sheraton din Capitală, fără accesul publicului.

Marele maestru Garry Kasparov a declarat, vineri, că îşi doreşte ca turneul Superbet Chess Classic 2021, din cadrul Grand Chess Tour, să crească popularitatea şahului în România şi să aducă mai mulţi tineri în acest sport. El a evidenţiat că turneul Chess Classic Romania se va organiza anual şi va pune astfel Bucureştiul pe harta şahului mondial.

   

La finalul evenimentului de vineri au avut loc partide demonstrative cu participarea lui Garry Kasparov, a 12 copii campioni naţionali de şah, a celor 10 jucători şi a altor invitaţi, precum primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, şi fostul arbitru de fotbal Ion Crăciunescu.

La evenimentul de deschidere au mai participat printre alţii foştii fotbalişti Bogdan Stelea, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu şi Daniel Pancu.

Garry Kasparov: "Viitorul şahului este legat de tehnologiile online"

"Nu mă interesează dacă şahul va fi sau nu un sport olimpic la un moment dat. Nu cred că este un subiect care contează. Jocul are popularitatea lui, iar viitorul lui este legat de tehnologiile online. Aşa că avem un avantaj în faţa oricărui alt sport olimpic, pentru că putem juca şah online, putem preda şah online, putem învăţa şi discuta online despre şah. Iar cea mai bună modalitate de a promova şahul este organizarea unor evenimente ca acesta de la Bucureşti. De ce am juca şah într-un colţ la Jocurile Olimpice de iarnă sau de vară, între bob şi curling, pentru că alfabetic şahul acolo este (n.r. - în engleză chess)?”, a arătat el.

Garry Kasparov este deţinătorul recordului absolut de 255 de luni în fruntea clasamentului mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite