FOTO Model şi golgheter de succes în Liga I. Unul dintre cei mai buni atacanţi din campionat pozează artistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hamza1

Există jucători în fotbalul românesc care ar face furori pe multe podiumuri de prezentare, însă pentru unii moda este doar un hobby.

Younes Hamza e cel mai îndrăgit fotbalist al Petrolului, depăşindu-l la popularitate chiar şi pe principalul marcator din sezonul trecut, Jeremy Bokila. Faţă de vârful congolez, tunisianul de 27 de ani are de partea sa o jumătate de an, în care a contribuit decisiv la salvarea ploieştenilor de la retrogradare, marcând 12 goluri în 13 partide. Cu reuşitele de anul trecut, Hamza a ajuns la 25 de goluri pentru Petrolul, în doar 18 luni petrecute la Ploieşti.
Dacă în faţa porţii, Younes nu are milă în viaţa de zi cu zi el este un tip foarte discret şi exterm de bine educat. Fotbalistul provine dintr-o familie, în care tatăl său a jucat rugby de performanţă, iar apoi şi-a luat licenţa ca antrenor de fotbal, îndrumând primii paşi ai fiului său ăn acest sport. Hamza mai are un frate şi două surori, dar el e singurul care a ajuns sportiv de performanţă. Familia îl susţine, venind inclusiv la Ploieşti pentru a-l vedea cum joacă.

hamza4

E fan Al Pacino
Exceptând fotbalul, care-i ocupă cea mai mare parte din timp, hobbyurile atacantului de la Petrolul sunt tenisul, baschetul şi fotbalul american. S-a obişnuit cu mâncarea românească, însă preferă escalopul de pui sau de vită cu ciuperci, o ascultă pe Inna şi se uită la filme cu Al Pacino şi Jessica Alba, iar vacanţa ideală crede că ar fi în Thailanda sau Seychelles. El are însă şi o pasiune pe care o ţine ascunsă. Îi place să facă fotografii artistice. Având alura unui fotomodel, el a frânt destule inimi în “urbea lui Caragiale” şi nu numai acolo, dar viaţa sa privată este un subiect tabu. Nu s-a afişat cu nicio fată în oraş, unde iese doar cu prietenii săi Mustivar, Boudjema şi Bokila.


Ţine cu Milan şi Bayern Munchen
Hamza Younes a ajuns la Petrolul după o greşeală uriaşă făcută în ţara natală. Jucase şase ani la Sfaxien, 176 de meciuri şi 66 de goluri în 6 ani, dar la finalul contractului a plecat la mare rivală Etoile Sahel, unde s-a prăbuşit, deoarece publicul nu l-a dorit şi, implicit nu l-a susţinut. Şi după un an, în care a jucat doar două meciuri a fost pus pe lista de transferuri. Iniţial, în România, Younes Hamza a fost în probe la Astra, dar când să semneze contractul a constatat că una discutase şi alta scria pe hârtie. În aceste condiţii, a părăsit cantonamentul echipei şi s-a dus la concitadina Petrolul, unde a fost transferat de Vivi Răchită. Petrolul l-a luat la început, sub formă de împrumut, pentru 50.000 de euro, dar după câteva luni l-a cumpărat definitiv pentru 150.000 de euro şi ar fi putut să-l vândă la Steaua, vara trecută, contra a 600.000 de euro, dar a preferat să-l ţină la echipă. Visul lui Hamza, care are contract cu „lupii” până în 2015 este să ajungă să joace într-un campionat mare, dar şi la naţionala ţării lui. Până atunci urmăreşte de la distanţă meciurile favoritelor lui, AC Milan şi Bayern Munchen. 

hamza2



Un fan şi-a botezat copilul cu numele lui
Dragostea suporterilor petrolişti faţă de Hamza, l-a determinat pe unul dintre aceştia să-şi boteze copilul Younes. Micuţul Bădicu Andrei-Younes s-a născut anul trecut în octombrie, iar fotbalistul l-a vizitat de câteva ori pe acesta. Hamza este foarte ataşat de fanii petrolişti, pe care-i consideră cei mai tari din ţară. „I-am văzut şi pe stelişti, şi pe dinamovişti sau rapidişti, dar ca  lupii noştri nu-s niciunii”, a spus fotbalistul.

hamza5

Top marcatori străini din Liga 1
Jucător                Echipă         Goluri     Meciuri     Sezoane
1. Kapetanos       CFR Cluj      45          115                5
2. Temwanjera     FC Vaslui     34          143                6
3. Fatai                Astra             31            90                3
4. Eric                  Gaz Metan    30          108               4
5. Hamza             Petrolul         25            41              1,5  
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite