Formula 1, MP al Spaniei: Victorie pentru Hamilton, diferenţa dintre primii 3 şi restul piloţilor este cea mai clară din ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: F1
Foto: F1

Marele Premiu al Spaniei a marcat o nouă victorie pentru britanicul Lewis Hamilton, dovedind însă încă o dată că diferenţa dintre primii 3 piloţi din clasament şi ceilalţi este poate cea mai mare din ultimii ani.

Întrecerea din Catalonia a început cu Lewis Hamilton plecat din pole-position, cu Valteri Bottas ocupând celălalt loc din prima grilă. Cel din urmă a avut însă un start ratat, pierzând rapid două poziţii împotriva lui Max Verstappen, învingătorul de săptămâna trecută, de la GP-ul aniversar, şi Lance Stroll.

Cursa a fost lipsită de evenimente majore în prima sa jumătate, constând în marea majoritate în management de pneuri şi schimbări în clasament doar în urma trecerilor pe la boxe. Monegascul Charles Leclerc şi mexicanul Sergio Perez s-au remarcat, stând pe pneuri soft 30 de tururi, mult mai mult decât s-ar fi aşteptat din partea lor.

Din nefericire pentru pilotul Ferrari, un incident în turul 39 avea să pună capăt cursei sale, abandonând cu probleme la motor.

Celălalt pilot al Scuderiei, Sebastian Vettel nu a avut nici el o cursă uşoară. Plecat de pe 11, cu o strategie care a părut să fie schimbată în timpul cursei, de o singură oprire la boxe, germanul a ajuns până pe locul 5, luptându-se cu disperare pentru a păstra ritmul şi a-şi menaja al doilea set de pneuri din cursă până la final.

Bătălie pentru cel mai rapid tur între piloţii Mercedes

Finalul a fost monopolizat de cei de la Mercedes, Bottas şi Hamilton intrând într-un scurt duel pentru cel mai rapid tur pe circuit, cu britanicul reuşind să coboare primul sub 1:20, primind însă imediat un răspuns tăios din partea finlandezului, care a stabilit recordul all-time al circuitului, la 1:18.1.

A fost încă o cursă câştigată până la urmă de Lewis Hamilton, campionul mondial în exerciţiu adjudecând o nouă victorie şi mărind distanţa în fruntea clasamentului general, odată cu depăşirea bornei de 155 de podiumuri, stabilită de Michael Schumacher, şi egalată săptămâna trecută, în a doua cursă de la Silverstone.

Pe 2 s-a clasat Max Verstappen, iar pe 3 celălalt pilot Mercedes, Valteri Bottas. Fiecare dintre cei trei a reuşit să depăşească restul piloţilor cu un tur întreg, dovedind că în acest an, bătălia la vârf nu e deloc deschisă.

Cele două Racing Point-uri ale lui Stroll şi Perez s-au clasat pe 4 şi 5, canadianul reuşind să treacă pe locul 5 în clasamentul general în urma acestei curse. Puncte au obţinut şi cei doi piloţi McLaren (Sainz - P6, Norris - P10), Vettel (P7, reuşind să ducă pneurile soft la final, în ciuda unor comentarii adresate strategilor Ferrari), Alex Albon şi Pierre Gasly.

Cursa a stat şi sub ameninţarea ploii o bună perioadă, aceasta fiind aşteptată spre final, însă până la urmă ocolind circuitul şi privându-ne de un spectacol mai mare în ultimele tururi.

Marele Circ se întoarce peste două săptămâni, de pe circuitul de la Spa Francorchamps, din Belgia şi cu speranţa că poate nu vom mai vedea o dominare totală a celor de la Mercedes, odată cu interzicerea folosirii modului special de calificare, care făcea ca monoposturile lui Bottas şi Hamilton să facă turul de circuit cu aproape o secundă mai rapid decât restul piloţilor.

Clasament final MP al Spaniei

Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite