Flavius Stoican, “câinele” din Valea Copcii. Cum se explică ascensiunea în carieră a antrenorului dinamovist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Răzvan Păsărică
FOTO Răzvan Păsărică

Flavius Stoican, actualul antrenor al lui Dinamo, antrena acum trei ani la Minerul Valea Copcii, în liga a patra din Mehedinţi.

Dinamo a reuşit să se revigoreze după aducerea lui Flavius Stoican, cel care pe 24 septembrie l-a înlocuit pe banca tehnică a echipei pe Gigi Mulţescu. Tehnicianul de 37 de ani a dat alt suflu echipei şi în ciuda faptului că era debutant în Liga I a impus o conduit diferită celei de pe vremea lui Mulţescu. Acest lucru se datorează şi faptului că Flavius l-a avut profesor pe Mircea Lucescu, cel care l-a îndemnat să înceapă antrenoratul de jos. După ce s-a lăsat de fotbal, la doar 32 de ani, Stoican şi-a încercat norocul pe la mai multe cluburi. A reuşit să prindă un contract abia în liga a patra, la Minerul Valea Copcii, o formaţie din Mehedinţi, judeţul natal al fostului fotbalist. Stoican s-a născut la Vânju Mare, aproape de graniţa cu Serbia, şi pentru a deveni antrenor a fost nevoit să se retragă aproape de casă.

La anul vrea titlul

A preluat Minerul în 2009 şi l-a condus până în 2010 când a demisionat din cauza problemelor financiare care răvăşesc ligile inferioare. Actualul antrenor a lui Dinamo n-a dezarmat însă şi s-a apucat de treabă la CSM Reşiţa, unde a stat nouă luni. În 2011 a venit la echipa a doua a lui Dinamo, însă după jumătate de sezon a plecat la Chindia, solicitat de Gică Popescu, care era acţionar acolo. Până să preia Dinamo, în septembrie, a mai bifat un mandate la Mioveni şi unul la Dinamo II. Deci, deşi e un antrenor tânăr, Stoican a antrenat destule echipe. Privită cu scepticism, numirea sa la Dinamo, parte a proiectului low-cost lansat de conducerea clubului, s-a dovedit o mutare inspirată, el având doar două înfrângeri şi două egaluri pe banca tehnică a “câinilor”.  “La anul Dinamo va trage la titlu”, a anunţat tehnicianul care n-a mai pierdut de pe 8 noiembrie, de la meciul CFR Cluj – Dinamo 1-0.

A participat la dezastrul de la Copenhaga

Flavius Stoican a jucat de 18 ori pentru echipa naţională, între 2003 şi 2004 fiind titularul postului de fundaş dreapta, deoarece Cosmin Contra nu juca la Atletico Madrid, iar Iordănescu nu-l mai convoca la naţională. Stoican a fost titular în partida de tristă amintire de la Copenhaga, scor 2-2, când Danemarca ne-a egalat în minutul 93 şi s-a calificat la Campionatul European din Portugalia, ediţia 2004. Ulterior, după venirea lui Piţurcă la lot, Stoican n-a mai fost convocat, pierzând treptat contactul cu echipa naţională.  În cele 18 partide el n-a marcat niciun gol pentru tricolori.  

Bilanţul lui Stoican

Campionat 11 7 2 2 16-8
Cupă 3 3 0 0 10-0
Total 14 10 2 2 26-8

A fost omul lui Neţoiu
Flavius Stoican a jucat şapte ani la Universitatea Craiova, dar în 2002 s-a transferat de la olteni la rivala de moarte Dinamo. Stoican n-a avut de ales deoarece se afla sub contract cu Gigi Neţoiu, care şi-a mutat investiţia de la Craiova în Ştefan cel Mare. Stoican a evoluat atunci doar un sezon la Dinamo, fiind transferat ulterior de Şahtior Doneţk, unde a stat 4 ani.

3000  de euro pe lună câştigă Stoican la Dinamo

CITIŢI ŞI:

FC Vaslui-Dinamo 1-1. Ciobotariu: „Nu sunt mulţumit, dar am câştigat un punct“

FC Vaslui - Dinamo, „umbrit“ de arbitraj. Adrian Porumboiu recunoaşte că alb-roşii au fost privaţi de un penalti

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite