Două cluburi de tradiţie încearcă să evite dezastrul total! Dinamo a oficializat despărţirea de Uhrin, iar Rapid l-a demis pe Pancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo şi Rapid au anunţat oficial că se despart de antrenorii lor în aceeaşi zi. Rapid a decis să îl demită pe Daniel Pancu, după ce echipa s-a îndepărtat de obiectivul asumat - al promovării în Liga 1, în timp ce conducerea lui Dinamo s-a înţeles după trei ore de negocieri cu cehul Dusan Uhrin jr asupra termenilor unei despărţiri anunţate încă de sâmbătă, după înfrângerea suferită de alb-roşii în faţa lui Poli Iaşi.

Un adevărat idol în Giuleşti, Daniel Pancu (42 de ani) a fost contestat vehement de fanii rapidişti după al treilea meci fără victorie din tot atâtea disputate în Liga a 2-a din acest an. Suporterii au scandat „Demisia, demisia!” şi „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!” după ce Rapid a pierdut pe teren propriu contra echipei CSM Reşiţa (0-1), rezultat care a împins clubul vişiniu pe locul şase, la 13 puncte în urma liderului UTA Arad - lider detaşat în Liga 2 cu 50 puncte şi la două puncte în urma ocupantelor locurilor 2 şi 3, CS Mioveni şi Turris Tg. Măgurele, ambele cu câte 39 de puncte după etapa cu numărul 24. Ultima victorie a echipei lui Pancu s-a înregistrat pe 7 decembrie, un 3-1 în deplasare cu Chiajna, Rapid începând anul 2020 cu un egal în amicalul cu ruşii de la Baltika, continuând cu două remize albe cu Turris şi Politehnica Timişoara în Liga 2 şi îajungând la un nou minim în meciul pierdut cu Reşiţa, cu penalty ratat în minutul 90 de echipa vişinie.

Conducerea Rapidului a decis în cele din urmă să renunţe la Pancu, cu 14 etape rămase de disputat în Liga a 2-a. Primele două clasate la finalul sezonului promovează automat în Liga 1, urmând ca ocupanta locului trei să dispute un baraj de promovare cu ocupanta locului 6 din play-out.

Telenovela Dinamo - Uhrin a ajuns la final

Luni la prânz, după trei ore de negocieri, conducerea lui Dinamo a ajuns la un acord cu Dusan Uhrin în privinţa despărţirii. Antrenorul ceh, adus după ce clubul începuse sezonul avându-l pe bancă pe Eugen Neagoe, a fost nemulţumit de atitudinea jucătorilor, a reproşat faptul că tot ce discuta cu echipa ajungea în cel mai scurt timp în presă, însă Uhrin nu a fost dispus în primă fază să renunţe la drepturile băneşti care i se cuveneau contractual, asta în condiţiile în care de la venirea sa în august, a încasat doar două salarii (16.000 de euro). „Gazeta Sporturilor“ a făcut anunţul, oferind şi o primă reacţie a lui Uhrin: „Ne-am înţeles corect!“

Dinamo a ratat pentru al treilea sezon consecutiv calificarea în play-off, fiind ameninţată acum cu retrogradarea, în condiţiile în care a pierdut la limită, 0-1, primele două meciuri din play-out (pe teren propriu cu Clinceni şi în deplasare cu Poli Iaşi), fiind pe trei în clasamentul play-out-ului, cu doar trei puncte avans în faţa zonei ultimelor trei locuri care duc spre Liga 2. Singurul motiv de speranţă al „câinilor“ se leagă de Cupa României, Dinamo calificându-se marţea trecută în semifinale.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite